Κλείσιμο

Καμμένος: Από τη διαπραγμάτευση γυρίσαμε λαβωμένοι αλλά ζωντανοί – Όχι σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή τη σημερινή ΝΔ

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ τόνισε πως "η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία την οποία υπηρέτησα. Δεν σας κρύβω πως όταν ο κύριος Μεϊμαράκης τόνισε πως στόχος είναι ο μεσαίος χώρος, αναθάρρησα,. Διαπίστωσα όμως δυστυχώς πως στο κόμμα δεν έχει αλλάξει τίποτε. Οι υβριστές του Κώστα Καραμανλή αλλά και του ίδιου του κυρίου Μεϊμαράκη βρίσκονται στους κόλπους του κόμματος.

Ερωτώμενος για το εάν σε περίπτωση που βρίσκονται οι ΑΝΕΛ στη νέα κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ εάν θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ, η απάντηση του ήταν κάθετα όχι καθώς όπως τόνισε «με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζει πολύ μεγάλη απόσταση».

«Δεν είναι ανάγκη στην επόμενη κυβέρνηση να βρίσκονται στελέχη μόνο των ΑΝΕΛ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πολύ ικανά στελέχη και από άλλες παρατάξεις και από άλλους χώρους μη κοινοβουλευτικούς και πραγματικά θα ήθελα να συνεργαστούμε με τέτοιους ικανούς ανθρώπους» σημείωσε επίσης ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στη μακρά διαπραγμάτευση και την επίπονη τελικώς συμφωνία ο κύριος Καμμένος δήλωσε πως «Γυρίσαμε λαβωμένοι αλλά ζωντανοί. Στόχος μας είναι να σταθεί η χώρα όρθια και να μπορέσουν οι Έλληνες να δουν καλύτερες ημέρες. Δεν υποκύψαμε σε εκβιασμούς αλλά κάναμε ένα βήμα πίσω ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στη χώρα την ευκαιρία να ανακάμψει και να απεμπλακεί από μνημόνια και πολιτικές λιτότητας».

Ερωτώμενος για το μεταναστευτικό ζήτημα ο κύριος Καμμένος υπογράμμισε: «στο μεταναστευτικό αργήσαμε να καταλάβουμε τις προθέσεις των δανειστών που ήθελα την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και τους ανθρώπους αυτούς εδώ εγκλωβισμένους. Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με αστυνομική επιβολή και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Απαιτεί λύσεις συνολικές από την Ευρώπη καθώς δεν είναι μόνο ελληνικό θέμα. Σήμερα στην Τουρκία βρίσκονται περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι για τους οποίους σίγουρα εδώ δεν υπάρχει ελπίδα. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας δεν έχει καμία επιλογή στο μεταναστευτικό. Όσα ακούγονται περί επιλογών είμαι μεγάλο ψέμα. Δεν μπορούμε να πυροβολούμε πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε είναι εφικτό να αφήνουμε γυναίκες και παιδιά να πνίγονται αβοήθητοι στα χωρικά μας ύδατα».
Πηγή: skai.gr