Βούτσης: Η συζήτηση για το χρέος είναι δεδομένη, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση

Η δέσμευση των ευρωπαίων εταίρων για ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Βούτσης, τη στιγμή που ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα πως προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση περί ρύθμισης του χρέους είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης με ευρεία νομιμοποίηση.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στόχος της Κουμουνδούρου είναι μια κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση,

Στο πλαίσιο αυτό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, με βάση της προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις.

Αντίθετα, απέκλεισε κυβερνητικό σχήμα που θα περιλαμβάνει τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ξεκάθαρα πως κάθε σενάριο «μεγάλου συνασπισμού» στο μοντέλο της Γερμανίας είναι «εκτός τόπου και χρόνου». «Η ΝΔ είναι παραδοσιακά ο αντίπαλος, ο άλλος πόλος στο πολιτικό σύστημα», είπε.

Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας πως προτίθεται να συζητήσει με όλες της «δημοκρατικές δυνάμεις» του τόπου εξέφρασε ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η Κουμουνδούρου «μπορεί να απαγκιστρωθεί από κρατικίστικες λογικές».
Πηγή: skai.gr