Μεϊμαράκης: Ανάγκη οι ευρείες πολιτικές συνεργασίες μετά τις εκλογές

Την ανάγκη για ευρύτατη συνεργασία όλων των δυνάμεων μετά τις εκλογές ώστε να ληφθούν οι πρέπουσες αποφάσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μαϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας στο STAR, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η χώρα θα κυβερνηθεί, λέγοντας όμως πως το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο.

Είπε πως η αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, είναι λογικό να απευθυνθεί στο δεύτερο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για την παράταξη που βρισκόταν στην εξουσία το τελευταίο διάστημα.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, που από τη Θεσσαλονίκη εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία και δέσιμο με την εξουσία, διευκρινίζοντας ότι δεν προσπαθεί να αποφύγει τον πρωθυπουργικό θώκο, αλλά να αποδείξει πως είναι έτοιμος να συζητήσει.

«Το θέμα δεν είναι αν θέλω ή δεν θέλω. Δεν είμαι αλαζόνας. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι για οκτώ χρόνια θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ. Έχει τυφλωθεί. Ζητούμενο δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός. Με βάση το Σύνταγμα θα πάρω την εντολή και θα σχηματίσω κυβέρνηση και θα είμαι πρωθυπουργός. Απλώς θέλω να αποδείξω ότι δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα και αν αυτό είναι το μόνο θέμα, είμαι έτοιμος να το συζητήσω. Αν συμφωνούμε σε όλα και μου πει ότι δεν θέλει να είμαι πρωθυπουργός - που δεν το πιστεύω, γιατί θεωρώ ότι έχει δεοντολογία μέσα του - θα είμαι πρωθυπουργός με τα κόμματα που θα συμφωνήσουν», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανήγγειλε πως αν η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα θα προχωρήσει σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, και θα συνεχίσει χωρίς καθυστέρηση τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.

Στρέφοντας το βλέμμα στο νέο Μνημόνιο, ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι είχε πει ότι θα σκίσει το μνημόνιο και τελικά έφερε καινούργιο. Είπε ακομα πως ο κ Τσίπρας «τα έχει βρει με τη Μέρκελ και τον Ολάντ» και «δεν κάνει βήμα αν δεν τους ρωτήσει».

Τάχθηκε για άλλη μία φορά εναντίον των εκλογών, λέγοντας πως οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις διώχνουν τις επενδύσεις και αυξάνουν την ανεργία.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν για το θέμα των μεταναστών, λέγοντας ότι τα θέματα αυτά «δε λύνονται με ευχολόγια ότι είναι κάποιοι που λιάζονται και εξαφανίζονται, ούτε λύνονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις».

«Ευρώπη θέλει πολιτικές δυνάμεις. Αστυνομία, Λιμενικό. Όχι πολεμικές δυνάμεις», συμπλήρωσε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ