Λαφαζάνης στον ΣΚΑΪ: Ο Τσίπρας πήγε για μαλλί και κινδυνεύει να βγει κουρεμένος

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών "πήγε για μαλλί και κινδυνεύει να βγει κουρεμένος" διατύπωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ο κ. Τσίπρας θεωρούσε αφενός ότι θα μας αιφνιδιάσει, αφετέρου ότι θα κάνει εκλογικό περίπατο για την αυτοδυναμία, αλλά δεν του βγαίνει», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε ότι «έκανε λάθος, όπως όταν μετά το μεγαλειώδες όχι, πήγε και έφερε μνημόνιο»

Τόνισε ότι το κακό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι έμεινε προσκολλημένος στο ευρωπαϊκό κατεστημένο και χαρακτήρισε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιφατικό, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν μπορείς να υπόσχεσαι κατάργηση του μνημονίου εντός του ευρώ.

«Ήταν μια αυταπάτη, μπορεί να κρύβει ιδιοτέλεια και εξουσιομανία, αυτό δεν το ξέρω», σημείωσε, τονίζοντας πως ο ίδιος πάντοτε κατακεραύνωνε την αυταπάτη αυτή εντός των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζαμε ότι όταν θα έμπαινε στη ζυγαριά το αν θα ψηφίζαμε νέο μνημόνιο ή θα συγκρουστούμε με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, τότε θα υπερίσχυε το αντιμνημονιακό ρεύμα που ήταν πολύ ισχυρό τότε, κατέληξε.

Αναφερόμενος στο χαρακτηρισμό της Λαϊκής Ενότητας, ως «κόμμα της δραχμής» είπε ότι αυτό είναι μια «ανοησία», που δεν έχει σχέση με την αλήθεια.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα πρόγραμμα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση», είπε.

Εντούτοις, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε με θέρμη την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα, που όπως είπε, δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε έναν εύκολο δρόμο, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει τέτοιος, αλλά θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μη βουλιάζει.

«Η οικονομία θέλει δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ευνοϊκούς όρους» είπε. Χαρακτήρισε μάλιστα λόγια του αέρα, αυτά που προτείνουν οι ξένοι οικονομολόγοι για την ελληνική οικονομία και εκτός πραγματικότητας.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τέλος, κατηγόρησε την Ευρώπη ότι επιχειρεί να πνίξει με φορολεηλασία στα εισοδήματα των Ελλήνων και έφερε ως παράδειγμα τον αγρότη, που θα φτάσει να έχει φόρο από το πρώτο ευρώ στο 26%.
Πηγή: skai.gr