Σενάριο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα από Μεϊμαράκη

Ανοιχτός σε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα – αν η Κομουνδούρου αναδειχτεί πρώτο κόμμα – εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας πως θεωρεί «αυτονόητο» ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το Μνημόνιο να συμμετάσχει και «στην προσπάθεια να το αλλάξουμε».

«Πώς να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε ούτε τα πρακτικά, τι λέγανε…» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ενώ παράλληλα επέκρινε έντονα το προεκλογικό μήνυμα του τέως πρωθυπουργού περί μη συνεργασίας με τη ΝΔ.

«Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επισήμανε ότι «η ίδια η κοινωνία μας στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης», εκτίμησε πως το αποτέλεσμα της κάλπης θα δώσει στα κόμματα μήνυμα συνεργασιών και υπενθύμισε με νόημα ότι όταν «καλούσε το εθνικό συμφέρον» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Χαρίλαος Φλωράκης «κάθισαν στο ίδιο τραπέζι».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της ΝΔ αποσαφήνισε πως δεν τον ενδιαφέρει ο αριθμός των κομμάτων που θα λάβει μέρος στην κυβέρνηση, ούτε έχει κάποιο πρόβλημα με το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία. «Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε», δήλωσε.

Υπογράμμισε όμως πως στην πράξη υπάρχει κίνδυνος ο Αλέξης Τσίπρας να πάει τη χώρα και σε επαναληπτικές εκλογές, προβλέποντας μάλιστα πως υπό την πίεση των «53» – τους οποίους χαρακτήρισε «νέα Αριστερή Πλατφόρμα» – μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες ο τέως πρωθυπουργός θα έχει ξαναγίνει αντιμνημονιακός.

Σχετικά με την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως αδιαφόρησε για το πρόβλημα και «εξέπεμψε το μήνυμα ‘περάστε απέναντι’», ουσιαστικά ενθαρρύνοντας τη ροή ανθρώπων από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Σχολίασε σκωπτικά πως μέσα σε λίγες μέρες η υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε όσα δεν είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επί επτά μήνες στην εξουσία, αναφέροντας συγκεκριμένα τις δομές που έπρεπε να είχαν συσταθεί ώστε να παραληφθούν τα σχετικά κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξήγησε δε πως δεν επισκέπτεται τα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις επειδή πιστεύει ότι, εν ενόψει της κάλπης, η κίνησή του «θα παρερμηνευτεί […] ως προεκλογική υποκρισία».

Τέλος, ερωτηθείς για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές, εκτός αν κάποιοι επιλέξουν να αποχωρήσουν. Αποσαφήνισε πως δεν έχει σκέψη να βάλει «δικούς του» στις λίστες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στο μυαλό του δεν υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί. «Εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία», σημείωσε.
Πηγή: skai.gr