Τσίπρας: Στις εκλογές επιλέγουμε ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία και την πλειοψηφία

Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία της «οικονομικής ολιγαρχίας» και τη «μεγάλη πλειοψηφία» που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε από τη Λιβαδειά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εντείνεται ο προεκλογικός λόγος των κομμάτων, 16 μέρες πριν τις κάλπες.

«O ελληνικός λαός ψηφίζει ή την παλινόρθωση της διαπλοκής ή την πορεία προς το αύριο που εγγυάται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο τέως πρωθυπουργός, θέτοντας εκ νέου το δίλημμα μεταξύ του παλιού και του νέου ως το κομβικό ερώτημα της εκλογικής αναμέτρησης.

Τόνισε επίσης πως μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη μαχητικότητα και τη δυνατότητα να αλλάξει προς το καλύτερο τους όρους του νέου Μνημονίου, σχολιάζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει τη βούληση να δώσει μάχες με τους εταίρους. «Μάθαμε το πώς διαπραγματεύονται», προσέθεσε δηκτικά, δεσμευόμενος ότι η Ελλάδα στο τέλος της τετραετίας θα βρίσκεται σε τελείως διαφορετική θέση.

«Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την αναμέτρηση με τη διαφθορά; Στους κουμπάρους της. Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την απελευθέρωση της χώρας από όσα την κρατούν καθηλωμένη; Στους δεσμοφύλακες;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε πως οι συντηρητικοί κύκλοι, «η συμμαχία της διαπλοκής και της διαφθοράς», καραδοκεί σταθερά ώστε να κάνει πράξη το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης. «Tα σχέδιά τους θα βάλει βαθιά μέσα στα συρτάρια της ιστορίας ο ελληνικός λαός στις 20 του Σεπτέμβρη», είπε.

Στρεφόμενος συγκεκριμένα στον αγροτικό πληθυσμό της Λιβαδειάς, ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε πως «μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει και μπορεί να δώσει τις ανοιχτές μάχες για τους αγρότες».

Υπογράμμισε δε πως κατά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να προστατεύσει ορισμένα κεκτημένα των αγροτών, αναφερόμενος στις επιδοτήσεις και το φορολογικό καθεστώς τους.
Πηγή: skai.gr