Κλείσιμο

Τσίπρας: Το προσφυγικό είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη – ψηφοθηρία από ΝΔ

«Το προσφυγικό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που απειλεί σήμερα την Ευρώπη» και δεν είναι αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο και τον κόσμο, διαμήνυσε σήμερα Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε παρέμβασή του για την προσφυγική κρίση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως τα κύματα ανθρώπων που φθάνουν στην Ευρώπη δοκιμάζουν «η ανθρωπιά μας και η ικανότητά μας», αλλά ταυτόχρονα αποτελούν τεστ για «ικανότητα της Ευρώπης να μοιράζεται τα βάρη».

Τόνισε πως έχει έλθει η ώρα για «γενναίες αποφάσεις» από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και γενικότερα από τη διεθνή κοινότητα, προσθέτοντας πως την ώρα που κάποιοι «δημαγωγούν» πάνω στις χαμένες ζωές προσφύγων, στην πράξη «κρίνεται η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε παράλληλα δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας «ψηφοθηρικά» αντανακλαστικά στην προσφυγική κρίση και αντιδράσεις που θυμίζουν Χρυσή Αυγή.

Ο τέως πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε «το απόλυτο τίποτα» σε υποδομές και πρόνοιες για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, κάνοντας λόγο για «ανεπαρκέστατες υποδομές» υποδοχής και φιλοξενίας αλλά και για «μηδενική απορρόφηση» ευρωπαϊκών κονδυλίων.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα υπόλογος, όχι τιμητής [...] Ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν τα όριά τους», είπε.

Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών για να καλύψει τα κενά, δημιουργώντας τον καταυλισμό στον Ελαιώνα, στελεχώνοντας τις απαραίτητες υπηρεσίες, και θέτοντας το ζήτημα στην ευρωπαϊκή ηγεσία, οδηγώντας σε Σύνοδο Κορυφής.
Πηγή: skai.gr