Εικόνα ισοδυναμίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Την εικόνα ισοδυναμίας και ρευστότητας που φαίνεται να επικρατεί στο προεκλογικό σκηνικό φανερώνει και νέα δημοσκόπηση, η οποία δίνει οριακό προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse για την εφημερίδα Το Ποντίκι, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα λαμβάνοντας το 25,5% της πρόθεσης ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, με 25%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, με 6%, ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με 5,5%.

«Μάχη» για την πέμπτη θέση δίνουν Ποτάμι και ΚΚΕ, που αμφότερα λαμβάνουν το 5% της πρόθεσης ψήφου, ενώ μια ακόμα έρευνα υποδεικνύει περιορισμένη δυναμική για τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία βρίσκεται στο 4%.

Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι ΑΝΕΛ, που λαμβάνουν 2,5%, ενώ την 8κομματική Βουλή «κλείνει» η Ένωση Κεντρώων, με 3,5%.

Βαρυσήμαντη «δύναμη», όπως και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, παραμένουν οι αναποφάσιστοι, που αποτελούν το 10% του εκλογικού σώματος.

«Μάχη» εκτυλίσσεται και στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται με την «ψήφο» του 36%, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί στο 33%. Το 29% κρίνει πως κανένας από τους δυο δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να αποφύγει το Μνημόνιο, «ό,τι κι αν έκανε», όμως πάνω από τους μισούς, σε ποσοστό 52%, χαρακτηρίζουν «λανθασμένη» την κίνηση του κ. Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες. Μόλις το 36% συμφωνεί με την απόφαση για εκλογές.
Πηγή: skai.gr