Κλείσιμο

Γεννηματά: Ελάτε πίσω, το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι σπίτι σας

Μήνυμα συσπείρωσης προς το χώρο της κεντροαριστεράς έστειλε από την Τρίπολη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για προσπάθεια οικοδόμησης μιας βάσης που θα «μπορεί να εξασφαλίσει προοδευτική διακυβέρνηση στην χώρα».

«Καλούμε κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό πολίτη να επιστρέψει, καλούμε όλους αυτούς που πορευτήκαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα», είπε η κ. Γεννηματά. «Ελάτε πίσω, ελάτε σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι το σπίτι σας», συμπλήρωσε.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν στην σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τη δύναμη να λειτουργήσει ως ο «καταλύτης» στο μετεκλογικό τοπίο, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αποτελέσει την έκπληξη της κάλπης.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως η χώρα δεν θα είχε φτάσει στο γκρεμό αν δεν είχε υπάρξει η καταστροφική πενταετία 2004-2009.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της ΝΔ, διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι πίσω από αυτό, πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στρέφοντας τα βέλη της στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ακολούθησε κι αντέγραψε τη ΝΔ σε πολλά σημεία και σημείωσε πως μιμείται το στρατηγικό της δόγμα, τότε που το 2012 οδήγησε την χώρα σε διπλές εκλογές. Ότι έκανε, είπε, η ΝΔ το 2012, το επαναλαμβάνει το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Σημείωσε πως επτά μήνες κυβέρνηση, με ψέματα, πισωγυρίσματα και ερασιτεχνισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε ανικανότητα.

Αναφερόμενη στο μετεκλογικό σκηνικό, τόνισε πως η κουβέντα περί αυτοδυναμίας ενός κόμματος αποσκοπεί στην εξαπάτηση του λαού, σημειώνοντας πως «κανένας μόνος του δεν θα σηκώσει το βάρος της εξόδου από την κρίση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα καθώς ο κίνδυνος του Grexit ακόμα ελλοχεύει, και επισήμανε πως μετά τις εκλογές θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και πέραν του προγράμματος στήριξης ώστε να εξασφαλιστεί η έξοδος από την κρίση.

«Αποφύγαμε το Grexit, που είχε φτάσει στην πόρτα μας και πήγε στην αυλή μας, αλλά είναι εκεί και καραδοκεί». «Δεν έχουμε τα περιθώρια να γυρίσουμε πίσω», διαμήνυσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr