Κλείσιμο

Βενιζέλος: Μόνη λύση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας

«Μόνη λύση είναι μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και άρα εθνικής ενότητας», υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Euro2day. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει ότι «η κυβέρνηση αυτή βεβαίως θα έχει και την εθνική ομάδα, όχι διαπραγμάτευσης όπως λέω κι εγώ έως τώρα, αλλά συγκρότησης του εθνικού σχεδίου ανάταξης και επιπλέον διεύθυνσης της χώρας προκειμένου να υπερβεί το μνημόνιο και να ξαναγυρίσει στην ομαλότητα μιας ισότιμης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί «τεχνητό και βλαπτικό» το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και δηλώνει πως «εάν δεν υπήρχε το μπόνους, θα ήταν σχεδόν αδιάφορο το ποιος είναι πρώτος ή δεύτερος σε τόσο μικρές διαφορές». Μάλιστα προσθέτει πως «χωρίς το πρώτο κόμμα δεν νοείται μία μεγάλη συνεργασία αριθμητικά και πολιτικά, αλλά και χωρίς το δεύτερο δεν νοείται – δεν μπορείς να απαλλάξεις κανέναν από τις ευθύνες της διαχείρισης αυτής της τελευταίας και πολύ δύσκολης φάσης της κρίσης».

Αναφορικά με το χρέος ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «εάν ο κ. Τσίπρας και ο κάθε διαχειριστής του θέματος δεν γνωρίζει και δεν αναγνωρίζει αυτό που έχει συμβεί, δεν είναι ικανός να κάνει διαπραγμάτευση. Αν είναι εγκλωβισμένος σε διάφορα ψέματα, στερεότυπα, ιδεοληψίες περί επονείδιστου χρέους και περί μονομερούς διαγραφής και περί Διεθνούς Διάσκεψης και περί στάσης πληρωμών και οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία, είναι επικίνδυνος».

Ερωτηθείς σχετικά με τις απώλειες των ταμείων από το PSI, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «τα ταμεία δεν έχουν χάσει τίποτα. Αυτό είναι μία απάτη του ΣΥΡΙΖΑ και διαφόρων κυρίων όπως ο κ. Ρωμανιάς, οι οποίοι προέρχονται από τη Δεξιά, τη σκληρή συνδικαλιστική Δεξιά και τώρα είναι με τον κ. Λαφαζάνη».

Τα βέλη του στράφηκαν και εναντίον μελών της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ, για τους οποίους ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «είναι πραγματικά μοιραίοι για τον τόπο».
Πηγή: Πηγή: AΜΠΕ