Κλείσιμο

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Κατά τη διυπουργική σύσκεψη εργασίας που συγκλήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου από την Πρωθυπουργό κυρία Βασιλική Θάνου αποφασίστηκε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. 

Θα δημιουργηθεί Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δρομολογεί δράσεις για τη βελτίωση, υλικοτεχνική ενίσχυση και στελέχωση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και περίθαλψης, καθώς και για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, που καταφεύγουν στη χώρα.

Επιπλέον, πρόκειται να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την άμεση αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλληλεγγύης και κοινοτικών κονδυλίων ώστε να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών.

Τέλος, μέσα στα μέτρα της κυβέρνησης είναι η επίσπευση της απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων από τα προγράμματα αποκατάστασης και υποστήριξης της νησιωτικής οικονομίας. Στόχος η ανακούφιση των κοινωνιών των νησιών του Αιγαίου τα οποία δέχονται τον κύριο όγκο των εισροών.
Πηγή: skai.gr