Κλείσιμο

FT: Η ΛΑΕ ελπίζει ότι οι αστέρες που στρατολογεί θα θαμπώσουν τους ψηφοφόρους

Η ΛΑ.Ε. ελπίζει ότι θα βελτιώσει την τύχη τΗς με τις νεότερες προσθήκες, καθώς πασχίζει να κερδίσει υποστήριξη ενόψει της πρώτης εκλογικής της αναμέτρησης, αναφέρουν οι Financial Times.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις Νάντια Βαλαβάνη και Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίες «αμφότερες δεν είναι γνωστές για την προθυμία επίδειξης συμβιβαστικής διάθεσης», αλλά από την άλλη «θεωρούνται πολιτικοί αρχών».

Ακτιβιστής του κόμματος εκτιμά ότι μπορούν να βελτιώσουν το προφίλ της Λαϊκής Ενότητας, ιδίως μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων.

Σημειώνεται ότι το νεοσύστατο κόμμα έχει ευρεία απήχηση σε αυτούς που έχουν χτυπηθεί από τη λιτότητα και την ανεργία, αλλά η θέση του ότι «δραχμή δε σημαίνει οικονομική καταστροφή» έχει θορυβήσει ακόμα και αριστερούς ψηφοφόρους.

Γίνεται αναφορά στην κριτική που έχουν δεχθεί οι κ.κ. Βαλαβάνη και Κωνσταντοπούλου, η μεν πρώτη για τις οικονομικές υποθέσεις της μητέρας της και η δεύτερη για τη συμπεριφορά της ως Πρόεδρος της Βουλής.

Αναλυτής του Eurasia Group σχολιάζει ότι η αποσκίρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ίσως βοηθήσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα καθώς προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους κεντρώους ψηφοφόρους.

Σε ό,τι αφορά το όφελος για το κόμμα Λαφαζάνη, ο ίδιος αναλυτής θεωρεί ότι θα μπορούσε να του προσδώσει 1%-2%, ενισχύοντας τα αντιμνημονιακά διαπιστευτήριά του.
Πηγή: skai.gr