Τσίπρας: Δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι – Επιλέξαμε τη σωτηρία του λαού από την παγίδα (Upd)

Μιλώντας στα Χανιά σε προεκλογική συγκέντρωση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε υπερήφανος για τη μάχη που έδωσε, όπως τόνισε, η κυβέρνηση απέναντι στα σχέδια που είχαν κάποιοι να καταστρέψουν τη χώρα και το λαό.

Αναλυτικά ο κύριος Τσίπρας επισήμανε πως: «βρεθήκαμε απέναντι σε μεγαλύτερες δυνάμεις από τις δικές μας και στο τέλος όταν μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο κάναμε την επιλογή να μην πέσουμε στην παγίδα που μας είχαν στήσει».

Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπεγράφη ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε «κάναμε έναν συμβιβασμό για να τα βγάλουμε πέρα αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι. Είμαστε υπερήφανοι για τη μάχη που δώσαμε όλους αυτούς τους μήνες. Είμαστε υπερήφανοι που υπερασπιστήκαμε το δίκαιο του ελληνικού λαού».

Ενώ τέλος τόνισε: «από την πρώτη στιγμή, πριν από 7 μήνες από εδώ στα Χανιά, είχαν ετοιμάσει ένα σχέδιο. Έβλεπαν πως η αγωνία ενός λαού δεν είναι δυνατό να συγκρατηθεί. Είχαν προσχεδιάσει τα πάντα ακόμη και το κλείσιμο των τραπεζών».

Ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε την ύπαρξη σχεδίου που είχε ετοιμαστεί πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, με στόχο να παγιδευτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα.

Όπως τόνισε μάλιστα, κάποιοι σχεδίαζαν να πάνε στην κάλπη νωρίτερα, επισπεύδοντας την προεδρική εκλογή, με στόχο μέσα στον Φλεβάρη να κλείσουν τις τράπεζες, «ώστε να υποχρεωθούμε σε υποχώρηση».

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, «προκειμένου να μας εγκλωβίσουν έφτιαξαν το σχέδιο της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι εταίροι πίεζαν για μέτρα, με την κυβέρνηση να παλεύει για τη μη επιβολή τους.

Αναφερόμενος στην αύξηση ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις διαψεύσεις της Κομισιόν για δικό της αίτημα, ο κύριος Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά, «τώρα μας λένε ότι ήταν δική μας επιλογή η αύξηση του ΦΠΑ» και έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ψέμα» το οποίο στήνουν οι πολιτικοί αντίπαλοι, επιδιώκοντας «την παλινόρθωση του παλιού».

Πηγή: skai.gr