Μεϊμαράκης: Η ΝΔ είναι μαζί το καλό παλιό και το προοδευτικό νέο

Απάντηση στο εκλογικό δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ «νέου και παλιού» έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στα ιστορικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης, ενώ παράλληλα έστειλε παράλληλα μήνυμα συσπείρωσης προς τον ευρύτερο χώρο του κέντρου.

«Εμείς είμαστε το νέο και το παλιό και μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε την προσπάθεια της χώρας προς τα εμπρός», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, προσθέτοντας πως στόχος της ΝΔ είναι να ενώσει το λαό, κι όχι να διχάσει για εκλογικό όφελος.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως το «παλιό» που επικαλείται ο Αλέξη Τσίπρας είναι στην πραγματικότητα η μακρά πολιτική παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και χαρακτήρισε και ως το κόμμα που πέτυχε όλες τις μεγάλες «προοδευτικές τομές» στη μεταπολιτευτική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποσαφήνισε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια «κυβέρνηση τετραετίας», κι όχι το μοντέλο «εκλογές ανά έξι μήνες», ενώ συνέχισε το άνοιγμα και την προσπάθεια συσπείρωσης προς το χώρο του κέντρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ΝΔ είναι παράταξη που βαδίζει τον «μεσαίο δρόμο».

Άφησε όμως και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα, διαμηνύοντας πως αυτό που απαιτείται είναι «συνεννόηση και συνεργασίες» για να συγκροτηθεί μια μακροπρόθεσμη «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

Συνεχίζοντας την αντεπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως παρά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι κυβερνήσεις της ΝΔ δε σχηματίστηκαν αυταρχικά, αλλά με βάση την ψήφο και τη δημοκρατική βούληση του ελληνικού λαού.

«Είμαστε η δύναμη της συνέπειας και της ευθύνης, της σταθερότητας και της υπευθυνότητας», προσέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ σε μια ξεκάθαρη βολή προς τον τέως πρωθυπουργό επισήμανε ότι το «προοδευτικό» δεν σημαίνει «συνεχή πειράματα» που καταλήγουν σε «φέσια 90 δισεκατομμυρίων» ευρώ.
Πηγή: skai.gr