Κλείσιμο

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας ψάχνει να βρει τον αυτοφωράκια

Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης για φορολογηση με 23% της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στο Mega. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, για το θέμα του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, είπε πως είχε προταθεί και στην κυβέρνηση Σαμαρά από την τρόικα, αλλά εμείς όπως είπε το είχαμε απορρίψει.

Είναι πιστεύω του, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι αναφέρεται και στο πρόγραμμα του κόμματος, ότι πρέπει δηλαδή να μπει ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία.

Πρέπει έστω και τώρα ο κ. Τσιπρας να φερθεί υπεύθυνα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Χωρίς πολιτική σταθερότητα δεν θα σταθεροποιηθεί και η οικονομία, σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη φορολογία των αγροτών, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να οδηγήσει εκ νέου τη χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο, ενώ άσκησε παράλληλα δριμύτατη κριτική ενάντια στην απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές «στα μουλωχτά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σημείωσε επίσης ότι χωρίς πολιτική σταθερότητα δεν θα σταθεροποιηθεί και η οικονομία. 

Επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει να φύγει, θέλει να την κοπανήσει».

«Όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί - και όταν λεει συνεργασία με ΑΝΕΛ και όχι με κανέναν άλλον - σημαίνει ότι μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Λογικό είναι, 40 χρονών είναι, θα διερωτάται: Γιατί να εφαρμόσω εγώ τέτοια σκληρά μέτρα, θα βρούμε τον αυτοφωράκια, να τον βάλουμε μπροστά»
Πηγή: skai.gr