Κωνσταντοπούλου: Στόχος των εκλογών να συνεχιστεί η παραβίαση της λαϊκής εντολής - Σύμπλευση με ΛΑΕ

Δίνοντας εξαρχής το στίγμα και τον τόνο της ομιλίας της, η απελθούσα Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, άρχισε την συνέντευξη τύπου που παραχωρεί σήμερα, Δευτέρα απόγευμα, με σκληρή αναφορά στις εκλογές, τους δανειστές, την κυβέρνηση και μία ιστορική αναδρομή στα χρόνια των μνημονίων, δηλώνοντας ότι θεωρεί επιβεβλημένο να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί στην παρούσα πολιτική και ιστορική συγκυρία

«Η χώρα πηγαίνει σε εκλογές όχι γιατί παραβιάσθηκε η λαϊκή εντολή αλλά γιατί η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να την παραβιάζει» , τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου,«έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι δανειστές θεωρούν ως βαρίδι και αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κατάλοιπα» , τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς που έμειναν σταθεροί στις αρχές για τις οποίες ψηφίσθηκαν.

«Το πλέον εντυπωσιακό και δηλωτικό - συνέχισε η κυρία Κωνσταντοπούλου -  είναι ότι στα 5 χρόνια μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε μία εκλογική διαδικασία.

Περαιτέρω αναφέρθηκε χρονολογικά στα έτη του μνημονίου, για τα οποία επιγραμματικά σχολίασε:
«2011: Όργιο αντιδράσεων των δανειστών απέναντι στο δημοψήφισμα, κοινοβουλευτική εκτροπή με την κυβέρνηση Παπαδήμου,

2012: Αντιδράσεις στη διενέργεια εκλογών το Μάιο και στις επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο,

2015: Όργιο παρεμβάσεων στην εκλογική διαδικασία» , κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε: «προσωπικά και έχοντας μέχρι την τελευταία στιγμή καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τους αγώνες της κοινωνίας και το πρόγραμμά του, θεωρώ πως εξάντλησα όλα τα μέσα ώστε να αποτραπεί το κακό και αυτό όχι αίφνης αλλά έχοντας υπάρξει εξ αρχής σαφής και συγκεκριμένη σε σχέση με το τι σήμαινε η υιοθέτηση από πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διαλλακτικής και μεθόδων οι οποίες αντιστρατεύονταν την ουσία της πολιτικής κληρονομιάς και της πολιτικής ουσίας μας».
Embedded image permalink
«Αποτελεί άποψη και θέση μου ότι ο κόσμος αλλάζει και αλλάζει πρώτα από όλα όταν αλλάζουν τα υποδείγματα το ίδιο συμβαίνει και με την άσκηση της πολιτικής εξουσίας» κατέληξε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Αναφορικά με τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα πριν της εκλογές η κυρία Κωνσταντοπούλου «κατακεράυνωσε» τόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέροντας: «σε σχέση με την τελευταία περίοδο στη Βουλή από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα με τη διάλυση της Βουλής θα ήθελα δημόσια να καταθέσω πως αποτελεί μία πολύ σκοτεινή περίοδο της πολιτικής ιστορίας για την οποία θα πρέπει να αναζητηθεί η πλήρης αλήθεια. Προσωπικά βίωσα με πολύ τραυματικό τρόπο εντεταλμένες επιθέσεις σε κρίσιμους χρόνους και ευθεία απόπειρα κάμψης μου και από την άλλη παράκαμψής μου. Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο κύριος Βούτσης αλλά και ο γραμματέας της Κ.Ο κατά την άποψή μου θα πρέπει να διαλευκανθεί και από την πλευρά μου θα συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ρόλος του σημερινού ΠτΔ πρέπει επίσης να διαλευκανθεί καθώς υπήρξαν πολλά ζητήματα συνταγματικής εκτροπής από την πλευρά του».

Για το πολιτικό της μέλλον και τα σχέδια της η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε
: «η απόφασή μου σε αυτές τις εκλογές μέσα σε όλη τη σκοτεινή αυτή διαδικασία, είναι πως θα είμαι παρούσα, θα είμαι ενεργή όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύθηκα απέναντι στους συμπολίτες μου, θα είμαι στο πλάι εκείνων που για άλλη μία φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα στη λαίλαπα που έχει εξαπολυθεί. Θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου ώστε αυτό το ανάχωμα να αποτελέσει ένα ευρύ μέτωπο υπεράσπισης των θέλω του λαού, της κοινωνίας και της ιστορίας. Είμαι πολύ υπερήφανη για τους συντρόφους μου στο ΣΥΡΙΖΑ που είπαν όχι και άμεσα ενήργησαν στη συγκρότηση ομάδας που στέρησε την 3η διερευνητική εντολή από τη Χ.Α».

Πηγή: skai.gr