Μητρόπουλος: Δεν υπάρχει ψήγμα φοροδιαφυγής στις υποθέσεις μου

Την απόλυτη αθωότητά του στην παλιά φορολογική υπόθεση για την οποία έχει ζητηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας του υποστήριξε ο Αλέξης Μητρόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στη Βουλή, αρνούμενος όμως να κατονομάσει οποιονδήποτε, είτε πολιτικό είτε υπηρεσιακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή της πρώην κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει ψήγμα φοροδιαφυγής», είπε.

Ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε πως το χρηματικό ποσό το οποίο συνδέεται με την υπόθεση επαναπατρίστηκε και φορολογήθηκε νομίμως και κανονικά, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν παρακράτησε τίποτα, αλλά απέδωσε ό,τι όφειλε στους δικαιούχους.

Ο κ. Μητρόπουλος επανέλαβε υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσής του, καταγγέλλοντας πως κάποιος με «υπερβάλλοντα ζήλο» αποφάσισε «στο παρά πέντε πριν κλείσει η Βουλή» να στείλει ένα «κατασκευασμένο πόρισμα» σε βάρος του.

Αρνήθηκε όμως να δώσει οποιοδήποτε όνομα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, λέγοντας πως το όνομα δεν έχει σημασία για αυτόν.

Έκανε λόγο για μία αλληλουχία γεγονότων με πρόσωπα υπηρεσιακά που παύτηκαν σε ένα βράδυ και άλλοι που αναβαθμίστηκαν για να έρθει και πάλι στο προσκήνιο η υπόθεση. «Η περιγραφή της αλληλουχίας των γεγονότων οδηγεί σε πρόσωπα» είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου δεν παρευρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά τις προγενέστερες πληροφορίες που την ήθελαν να συνοδεύει τον κ. Μητρόπουλο.

Σε παρέμβασή του το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητρόπουλος είπε πως η υπονόμευσή του έγινε από «υπηρεσιακούς παράγοντες», κι όχι από πολιτικά πρόσωπα, αποκλιμακώνοντας την κόντρα του με τον Χρήστο Σπίρτζη, τον οποίο και αποκάλεσε «αγαπητό φίλο» του.

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε συνεχείς και πολλές αναφορές στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα διαμηνύοντας ότι «αν με κόψει για ιδεολογικούς όρους θα τον τιμήσω και θα πάρω τις αποφάσεις μου» σε διαφορετική περίπτωση δεν θα το ανεθχεί, όπως άφησε να εννοηθεί.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει άλλη πολιτική διαδρομή εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να μην τον εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ηθική νομιμοποιητική βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή στην περιφέρειά του» όμως λίγο αργότερα δήλωνε εμφατικά ότι «μέχρι αυτή την ώρα» δεν έχει καμία πρόθεση εναλλακτικής πολιτικής διαδρομής και σημείωσε ότι όποιες αποφάσεις λάβει θα γίνει μετά τις αποφάσεις της ηγεσίας.

Με το γάντι χτύπησε τον κ. Μητρόπουλο όμως ο Νίκος Βούτσης.

«Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης [Μητρόπουλος] επί επτά μήνες, καθημερινά, μέσω των μέσων ενημέρωσης, έπαιρνε αποστάσεις από την οποιαδήποτε πολιτική κίνηση της κυβέρνησης», δήλωσε στο MEGA ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί πως δύσκολα θα ενταχθεί ο κ. Μητρόπουλος στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ..

Τόνισε πως στην περίπτωση του κ. Μητρόπουλου δεν είδε τα ενοποιητικά στοιχεία που απαιτούνται για να υπάρχει μια πετυχημένη σύγκλιση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και προσώπων από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.
Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου