Κλείσιμο

Δεν αποκλείει ενδεχόμενες συνεργασίες πέραν των ΑΝΕΛ ο Βούτσης

Ενδεχόμενο συνεργασίας και με άλλα κόμματα, πέραν των Ανεξάρτητων Ελλήνων, άφησε εμμέσως σήμερα Δευτέρα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, αποκλείοντας μόνο το σενάριο συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βούτσης, επισήμανε ότι εκλογικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι είτε η αυτοδυναμία είτε μια νέα συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, απέφυγε όμως να απαντήσει αν αποκλείεται το ενδεχόμενο σύμπραξης και με άλλα κόμματα, επικρίνοντας μόνο τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, όταν δημοσιογράφος έκλεισε τη συζήτηση με το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να αποκλειστούν ευρύτερες συνεργασίες για τον ΣΥΡΙΖΑ – πέραν των ΑΝΕΛ – ο κ. Βούτσης δεν αντέδρασε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως υπάρχει πολύ μεγάλη ενόχληση για τη συμπεριφορά του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής, και άφησε να εννοηθεί πως δύσκολα θα ενταχθεί ο κ. Μητρόπουλος στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης [Μητρόπουλος] επί επτά μήνες, καθημερινά, μέσω των μέσων ενημέρωσης, έπαιρνε αποστάσεις από την οποιαδήποτε πολιτικά κίνηση της κυβέρνησης», είπε κ. Βούτσης.

Τόνισε δε πως στην περίπτωση του κ. Μητρόπουλου δεν είδε τα ενοποιητικά στοιχεία που απαιτούνται για να υπάρχει μια πετυχημένη σύγκλιση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και προσώπων από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πρώην υπουργός τόνισε πως «από σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Θα φανεί ποιοι θα μείνουν στην «κοίτη του κόμματος» για να συνεχίσουν την προσπάθεια αριστερής διακυβέρνησης, και ποιοι θα επιλέξουν έναν δρόμο «επικριτικό» απέναντι στο «προηγούμενο τους κόμμα», είπε με νόημα.

«Όλα θα τα κρίνει ο λαός», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr