Εγκρίθηκε από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Την εισήγηση της ηγεσίας για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν αύριο Κυριακή η Φώφη Γεννηματά με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Αγίου Κωνσταντίνου χαρακτηρίζει την συμπόρευση των δυο παρατάξεων ως «αφετηρία για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας».

Ωστόσο, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πολιτικά «απέναντι» τόσο στις «συντηρητικές πολιτικές και στον νεοφιλελευθερισμό», όσο και στον «κρατισμό» κάθε μορφής.

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά της συνεργασίας, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως έχει διασφαλιστεί η «οργανωτική και πολιτική αυτονομία» της, ενώ θα υπάρξει κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος.

Σχετικά με το λογότυπο του σχήματος, η ΔΗΜΑΡ προτείνει να συμπεριλαμβάνει «τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν».

Νωρίτερα, 31 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής – ανάμεσά τους ο Φώτης Κουβέλης – τάχθηκαν κατά της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για παραμόρφωση της ΔΗΜΑΡ και ζητώντας τη διευθέτηση του ζητήματος στο Διαρκές Συνέδριο.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε την πρόταση για τη διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου, «λόγω της αμεσότητας της εκλογικής μάχης».
Πηγή: skai.gr