Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσακαλώτος: Μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα είναι τελικά ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως ανακοίνωσε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος. "Θέλω να σας πω ότι μαζί με σας, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη" ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο άφησε αιχμές και για τη στάση της ηγεσίας όσον αφορά τα εσωκομματικά. 

"Επειδή έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα, πρέπει να δούμε τι έγινε λάθος. Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα. Ήταν πλήγμα που δεν έγινε Συνέδριο. Πρέπει να υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις για το τι σημαίνει συλλογική ηγεσία" δήλωσε με νόημα.

"Παραμένουν σύντροφοι μας (όσοι έφυγαν όπως ο Αντρέας Καρίτζης) και αυτό πρέπει να το λέμε γιατί δεν θα πάμε καλά. Η δική μας κουλτούρα είναι πως φερόμαστε σε ανθρώπους που δεν είναι στο κόμμα. Η κουλτούρα μας θα δοκιμαστεί απο το πως μιλάμε. Με την προσπάθειά μας η Δημοκρατία να μην είναι άδειο χαρτί" σημείωσε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος. "Ο λαϊκισμός είναι επίσης κριτική για όλους μας.  Αν δεν είμαστε αριστεροί που εμμένουμε λύσεις, δεν θα προχωρήσουμε πολύ" πρόσθεσε. 


"Μπορούμε να απομονώσουμε ενα κομμάτι του μνημονίου. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε σε κάθε υπουργό. Συλλογικά να δώσουμε τις μάχες (πχ για τα κόκκινα δάνεια)" τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσακαλώτος, στέλεχος της ομάδας των "53+", εμφανιζόταν προβληματισμένος για τo αν θα έπρεπε να είναι είναι υποψήφιος στις εκλογές. 

Στο ενδεχόμενο που ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο πιστώνεται μεγάλο της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου με τους εταίρους, δεν κατέβαινε στις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχόταν σημαντικό πολιτικό πλήγμα. 

Σημειώνεται πάντως ότι το έτερο στέλεχος των "53+" Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επίσης μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής σχετικά αν θα κατέλθει στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η μη συμμετοχή του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου στο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τη διάσπαση από την Αριστερή Πλατφόρμα είχε προκαλέσει αίσθηση, ενώ ο ίδιος μένει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγοντας να στηρίξει, αλλά και να επικρίνει, την κυβέρνηση. 

Oι "53+" εμφανίζονται διχασμένοι, με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη να είναι καθοριστική για την περαιτέρω στάση της ομάδας. 
Πηγή: skai.gr