Γεννηματά: Πολιτικά ντεμοντέ ο Τσίπρας – Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρόθυμος εταίρος

Μέρος του παλαιού πολιτικού συστήματος στο οποίο επιτίθεται χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών στην οποία καλεί σε ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση.

«Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικά ντεμοντέ. Χρησιμοποιεί τα γνωστά κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος, που δήθεν αποκηρύσσει. Ψεύτικα διλήμματα, τεχνητή πόλωση. Δεν καταλαβαίνει ούτε αυτός ούτε η ΝΔ ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος και το λέμε καθαρά και ξάστερα είναι να εκφραστεί σε κυβερνητικό επίπεδο η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση. Με σαφές, συγκεκριμένο και δεσμευτικό προγραμματικό πλαίσιο» διευκρινίζει η κ. Γεννηματά, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «όσοι ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ για πρόθυμους εταίρους θα διαψευστούν. Πάθαμε και μάθαμε! Δεν θα γίνουμε ουρά ή άλλοθι κανενός.» «Τα περί της αυτοδυναμίας είναι η νέα αυταπάτη» προσθέτει.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η χώρα χρειάζεται μια σειρά προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που υπερβαίνουν το νέο τριετές Μνημόνιο. Ριζοσπαστικές αλλαγές παντού. Η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό σοκ που θα βάλει ξανά την οικονομία μπροστά, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποδείχθηκε κίνδυνος και απειλή για την ίδια τη χώρα. «Τα ψέματα, οι καταστροφικές επιλογές, οι κυβιστήσεις είναι η πραγματικότητα του κ. Τσίπρα.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας κερδοσκόπησαν πολιτικά, παίζοντας με τον πόνο και την ελπίδα αυτών των ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να συνθλίβεται από την κρίση. Καμία μεταμφίεση, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα, κανένας νέος κύκλος ψεύτικων υποσχέσεων δεν μπορεί να κρύψει αυτόν τον εμπαιγμό. Γι' αυτό και η σχέση αυτού του κόσμου με τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά το χθες και όχι το αύριο» επισημαίνει.

Πηγή: skai.gr