Μεϊμαράκης: Απόφαση απόδρασης από Τσίπρα για να αποφύγει το λογαριασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές μετά την υπογραφή του Μνημονίου συνιστά «απόφαση απόδρασης» από την ευθύνη εφαρμογής του προγράμματος στήριξης, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στη Χαλκίδα.

«Είπε ψέματα και τώρα θέλει να αποδράσει», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας βιάζεται καθώς θέλει «να προλάβει τον λογαριασμό» του τρίτου Μνημονίου, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν «όλοι οι Έλληνες».

Ο μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσουν «οι άνεργοι, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική και μετεκλογική στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε ένα στίγμα συνεργασιών και συναινέσεων, συμπληρώνοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί η πόλωση.

«Επιλέγουμε το δρόμο της συνεννόησης [...] της μετριοπάθειας, της λογικής, που τόσο έχει λείψει», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε την προσπάθεια στροφής της Νέας Δημοκρατίας προς την πιο κεντρώα πτέρυγά της, διαμηνύοντας πως στόχος του κόμματος είναι να κατακτήσει το χώρο της κεντροδεξιάς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Τέλος, ο αρχηγός της ΝΔ στάθηκε για μια ακόμα φορά στην αύξηση του ΦΠΑ για την ιδιωτική εκπαίδευση στο 23%, κάνοντας λόγο για παράλογη φορολόγηση που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη και ζητώντας εκ νέου την αναστολή εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.
Πηγή: skai.gr