Κλείσιμο

Αθανασίου κατά Θάνου: Αιχμές για αποφάσεις της νέας πρωθυπουργού

Αιχμές για ορισμένες αποφάσεις της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου στη θητεία της ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου επέμεινε ότι η κυβέρνηση μεθόδευσε την ανάδειξή της κ. Θάνου στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου και μόνη πρόεδρο Ανώτατου Δικαστηρίου. Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε έτσι άλλη επιλογή από την επιλογή της για το θώκο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.  Ο πρώην υπουργός διευκρίνισε πάντως ότι δεν φοβάται πως η κ. Αθανασίου θα πράξει κάτι επιλήψιμο ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν το εντοπίζει στα πρόσωπα, αλλά στην απελθούσα κυβέρνηση. Υποστήριξε δε με νόημα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήθελε να είναι η αρχαιότερη για να αναλάβει ενδεχομένως και την προεδρία στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο παρακάμπτοντας, όπως είπε, αρχαιότερους και άξιους δικαστικούς.

Ο κ. Αθανασίου αμφισβήτησε αποφάσεις της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως την αναψηλάφηση της καταγγελίας Χαϊκάλη για προσπάθεια δωροδοκίας του, ενώ δεν είχαν προκύψει νέα στοιχεία, και την διερεύνηση υπόθεσης του τρόπου επιλογής του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Αθανασίου παραιτήθηκε κανονικά, κενώθηκε η θέση του και έγιναν εκλογές.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προωθούσε συνταγματική αναθεώρηση για τον πλήρη διαχωρισμό εκτελεστικής – δικαστικής εξουσίας, εντούτοις οι πρόωρες εκλογές που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκοψαν αυτή την πρωτοβουλία.

«Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό επειδή ήταν συνδικαλίστρια και αντιμνημονιακή» χαρακτήρισε στο μεταξύ στο σταθμό μας την κ. Θάνου η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.
Πηγή: skai.gr