Μητσοτάκης: Κούρεμα επιχορήγησης στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ - Μάρδας: Να γίνουν τα αυτονόητα

Την πεποίθηση ότι η χώρα έχει αποφύγει τον κίνδυνο ενός Grexit έκανε στον ΣΚΑΪ ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. «Δεν έχουμε περιθώρια να ξεφύγουμε από αυτή την πρόταση (σ.σ μνημόνιο), τα αυτονόητα πρέπει να γίνουν» επισήμανε δε.
«Επί πέντε χρόνια δεν έγιναν τα αυτονόητα αυτά που έπρεπε να γίνουν. Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να αγγίξουμε τις πρόωρες συντάξεις τώρα;» διερωτήθηκε ο κ. Μάρδας.

«Τα νούμερα είναι νούμερα, αλλά υπάρχει ερμηνεία που απαλύνει τα νούμερα.. Η τρύπα 3,7 δισεκ. ευρώ στα έσοδα σημειώνεται ότι έχουμε μετάθεση πληρωμών φορών φυσικών προσώπων ή του ΕΝΦΙΑ αν τα μαζέψουμε όλα αυτά τα 3,7 δισεκ. ευρώ δεν είναι τίποτε υπερβολικό» εξήγησε.
«Οι προβλέψεις χρειάζονται αλλά δεν είναι ασφαλείς σχολίασε όσον αφορά προηγούμενες προβλέψεις όπως της Κομισιόν για ανάπτυξη της οικονομίας» παρατήρησε ο κ. Μάρδας σημειώνοντας ότι μπορεί να είναι εκτός πραγματικότητας όπως και οι προβλέψεις για τον προϋπολογισμό του 2009.

«Στοχευμένα μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές»

Στοχευμένα ισοδύναμα μέτρα, αντί για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρότεινε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μεγαλύτερη φορολόγηση στα τσιγάρα αντί για αυξήσεις στα φροντιστήρια.. Να μειωθεί η επιχορήγηση στο Ταμείο Εργαζομένων της ΔΕΗ που παίρνουν 600 εκατ. το χρόνο... Περιθώρια ισοδυνάμων υπάρχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις (...) Η μετάθεση των πληρωμών των φορών τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μετεκλογικά γίνεται για πολιτικούς λόγους, ζήσαμε εμείς στο πετσί μας τις επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ και ξέρουμε, αλλάζει η ψυχολογία του πολίτη όταν δει το φόρο» δήλωσε δε ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ένα πράγμα που έκανε πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να διεκπεραιώνει υπηρεσιακές αλλαγές και διευθετήσεις... Πολλά απο τα ‘όχι’ που έλεγα εγώ ως υπουργός έγιναν ‘ναι’ την επόμενη μέρα. Να κανείς 1800 μετατάξεις εκπαιδευτικών και να τους πηγαίνεις σε υπηρεσίες ψυγείων δεν είναι ‘νέο’, παλαιοκομματικό μού φαίνεται, να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τώρα».

«Η ΝΔ παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τη βρήκε.. Ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε.
«Η πορεία της οικονομίας καθορίζει και την πορεία των εσόδων.... Η Κομισιόν προέβλεπε ανάπτυξη και θα έχουμε σημαντική ύφεση και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία» πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

«'Η υπογραφή του μνημονίου ήταν ελιγμός’ είπε ο κ. Φίλης τα ‘χουμε πει και εμείς αυτά, αλλά το μνημόνιο ως προς τις διορθωτικές αλλαγές το μνημόνιο είναι κείμενο φιλελεύθερου πραγματισμού και εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε γρήγορα το πρόγραμμα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα ξαναρχίσει απο την επόμενη της ίδιες παλινωδίες» πρόσθεσε. «Για να διαπραγματευτείς επιτυχώς πρέπει να αρχίζεις να εφαρμόζεις» δήλωσε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr