Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας είχε ανάγκη τις εκλογές, κανένας εταίρος δε θέλει «κούρεμα»

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε «χωρίς αμφιβολία ανάγκη» να προσφύγει σε εκλογές προκειμένου να αποκτήσει μια συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα υποστηρίζει τις «γενναίες επιλογές» που έκανε, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στην πρώτη τοποθέτηση υψηλόβαθμου στελέχους της Κομισιόν για τις πρόωρες κάλπες.

Μιλώντας στον γαλλικό σταθμό iTele, o κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στον ελληνικό λαό πως θα ψηφίσει υπέρ της υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί και υπέρ των «ευρωπαϊκών δεσμεύσεων» που έχει αναλάβει η χώρα, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, που αποτελεί σταθερά αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο επίτροπος Οικονομικών τόνισε πως κανένα κράτος-μέλος της ευρωζώνης δεν είναι έτοιμο να δεχτεί διαγραφή ή «κούρεμα».

«Δεν μπορεί να υπάρξει ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους», είπε. Άφησε όμως και πάλι ανοιχτά τα ενδεχόμενα επιμήκυνσης των δανείων στήριξης ή μιας περιόδου χάριτος πριν αρχίσουν οι πληρωμές.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε όμως πως θα γίνει συζήτηση με το Ταμείο αναφορικά με το ελληνικό χρέος και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του οργανισμού στο νέο Μνημόνιο, παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει πως δεν θα συνδράμει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα στήριξης προτού διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.


Πηγή: skai.gr