Θάνου: Θα καταβάλουμε τις μέγιστες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ορκωμοσία της κυρίας Θάνου στο Προεδρικό Μέγαρο και πλέον η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά της από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη συνάντησή τους ο κύριος Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυρία Θάνου τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος πως θα καθοδηγήσετε με άριστο τρόπο σε μία κρίσιμη στιγμή τη χώρα. Η παρουσία σας και η κυβέρνησή σας είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθεί με συνέπεια σε όλες τις απαιτήσεις της χώρας. Τέλος θα ήθελα να σας πω, πως έχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες, τη μάχη να ανοικοδομήσουμε την οικονομία και το να σταθεί η χώρα στα πόδια της και τη μάχη μίας διαρκούς διαπραγμάτευσης καθώς η διαπραγμάτευση για το χρέος αναμένεται να γίνει συντομότερα ακόμη και τον Οκτώβρη. Θα είμαι σε ότι με αφορά πάντοτε στη διάθεσή σας»

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, κυρία Θάνου τόνισε: «Οι περιστάσεις εξελίχθηκαν έτσι ώστε μέσα σε κρίσιμες στιγμές να κληθώ να αναλάβω το τιμητικό βάρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Θεωρώ πως η κυβέρνησή αυτή πέρα από την ομαλή διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών, θα κληθεί να αντιμετωπίσει και κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό. Θα έχω επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Η ελλιπής πολιτική εμπειρία μου πιστεύω πως θα αναπληρωθεί από την ωριμότητα και την εμπειρία που θέλω να πιστεύω πως διαθέτω από την άσκηση των καθηκόντων μου τόσα χρόνια στο χώρο της δικαιοσύνης. Θα καταβάλουμε τις μέγιστες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας».

Πηγή: skai.gr