Κλείσιμο

Θεοδωράκης: Αχάριστος ο Τσίπρας – Είπα ψέματα στον Γιούνκερ ότι τον εμπιστεύομαι

Για αχαριστία κατηγόρησε την Πέμπτη τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τη βοήθειά του για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ο ίδιος την έδωσε, και μετά δεχόταν επίθεση από την Αυγή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε δε ότι «ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με ρώτησε αν εμπιστεύομαι τον Τσίπρα και του απάντησα θετικά, αν και δεν το πίστευα...»

«Έκανε όντως ρήγμα στην Ευρώπη ο κ. Τσίπρας. ‘Από ‘κει η Ευρώπη από εδώ εμείς’... Όταν αισθάνθηκε ότι είχε κάψει όλα τα χαρτιά του μού είπε ‘βοήθα, πήγαινε στον Γιούνκερ’ και πράγματι, είδα Γιούνκερ, Σουλτς τέσσερις πρωθυπουργός, και έγραφε η Αυγή ‘πάει ο Θεοδωράκης να κάνει συμφωνία να ρίξει τον Τσίπρα’» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega.

«Το Ποτάμι είχε ξεκάθαρη και καθοριστική συμβολή στη μάχη για να παραμείνουμε στο ευρώ που ερχόταν και εναντίον μας, καθώς μας έλεγαν «τσιράκια της κυβέρνησης την οποία βοηθάς ενώ διαφωνείς» πρόσθεσε δε.

«Έκανε βλακεία με το δημοψήφισμα» ανέφερε ακόμη για τον πρωθυπουργό, ενώ για τα πρακτικά της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που ζητεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ειρωνικά «κάναμε συνωμοσία γι’ αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου θέλει τα πρακτικά...» «Δεν κρατήθηκαν με δική μου πρόταση τα πρακτικά, για να μη λέει ο καθένας τα δικά του και για να στηρίξουμε την κυβέρνηση όπως και έγινε» διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «’Το παρακάνεις’ μού έλεγε το Μάξιμου για όσα έλεγα για τη Ζωή και τώρα τα λέει επί δύο» παρατήρησε.

Προκάλεσε δε, όσους κάνουν λόγο για διαπλοκή του Ποταμιού να παρουσιάσουν έστω ένα μικρό στοιχείο. «Εμείς έχουμε στοιχεία για άλλους» ανέφερε με νόημα.

«Μην καλοπιάνουμε τον κόσμο προεκλογικά... Το μνημόνιο του Τσίπρα έχει λάθη, αλλά είναι ο τελευταίος οδικός χάρτης και θα πρέπει να ξέρουμε ότι αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές δεν θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και μετά θα μιλάμε για το τέταρτο και το πέμπτο μνημόνιο» προειδοποίησε μάλιστα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Στόχος μας είναι ένα μεγάλο ποσοστό πάνω από το 6%» δήλωσε ακόμη για τον εκλογικό στόχο του Ποταμιού ο κ. Θεοδωράκης.
Πηγή: skai.gr