Κλείσιμο

Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Κατάπτυστη» χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προσώπου της η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή υπογραμμίζοντας πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι έργο όσων υπέγραψαν το θάνατο του κόμματος ενώ τελικώς η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. 

Στη συνεδρίαση από τα συνολικά 17 μέλη της επιτροπής παρέστησαν μόνο η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι δύο βουλευτές Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς που προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα.

Παρά την αναβολή η κ. Κωνσταντοπούλου από το βήμα της επιτροπής επετέθη εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υπόθεση της διαβίβασης στη Βουλή των πρακτικών από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου, αλλά κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο συνέστησε «καλό είναι κάποιοι να μην επιχειρούν να συρρικνώσουν το ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά του Μαξίμου που απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή τον τελευταίο καιρό… μόνο θλίψη προκαλούν».

Νωρίτερα είχε εκδοθεί ανακοίνωση από το προεδρείο της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία γνωστοποιούσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις που όρισε η κ. Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για «ευτελισμό της Βουλής» και για προσχηματικές συνεδριάσεις που εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες της Προέδρου της Βουλής και της Λαϊκής Ενότητας.

Την εν λόγο ανακοίνωσε αμφισβήτησε η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντάς τη κατάπτυστη και λέγοντας ότι «επειδή είμαι μέλος του προεδρείου της κ.ο. ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζω ότι δεν συνεδρίασε το προεδρείο καθώς και άλλα μέλη του προεδρείου δεν ρωτήθηκαν για την κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση».

«Εκείνοι που αποφάσισαν να σκοτώσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να υπογράψουν συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να τον επικαλούνται και να προχωρούν σε τέτοιου είδους πρακτικές. Πρόκειται για ανακοινώσεις που τορπιλίζουν την κοινοβουλευτική και δημοκρατική λειτουργία», ανέφερε.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου