Σκουρλέτης: Παρωδία διάσκεψης προέδρων - Προσωπικό παιχνίδι Κωνσταντοπούλου

Δριμεία επίθεση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τη διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή,  κάνοντας λόγο για «προσωπικό της παιχνίδι» και για «παρωδία διάσκεψης».

«Είναι μία προκεντρική παρουσία της κας. Κωνσταντοπούλου. Εδώ δεν έχουμε σύγκρουση αρμοδιοτήτων σε θεσμικά πρόσωπα. Έχουμε ένα προσωπικό παιχνίδι. Και η χτεσινή παρωδία διάσκεψης των προέδρων με τη συμμετοχή μίας μόνο πολιτικής δύναμης, δε μπορώ να την καταλάβω πως μπορεί να υποκαταστήσει την λειτουργία της με όλες τις δυνάμεις. Να πω στην κα Κωνσταντοπούλου, που απευθύνεται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι πριν από αυτή δικαιούνται να μιλήσουν για την αγωνιστική παρουσία και παραδόσεις του κόμματος άλλοι που ήταν δεκαετίες κι όχι αυτοί που ήρθαν το 2012 κατευθείαν ως βουλευτές» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε ότι «έχουμε μία νέα πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται με τη καθημερινή παρέμβαση του να ξεπερνά τα όρια αυτής της συμφωνίας, διαμορφώνοντας ένα σχέδιο που να συνιστά την κοινωνικά ανώδυνα εφαρμογή της και να δημιουργεί τους όρους που να ξεφύγουμε από τις πολιτικές ακραίας λιτότητας.»

Χαρακτήρισε δε ως «μάθημα δημοκρατίας για την Ευρώπη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, υποστηρίζοντας πως «οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί προσπαθούσαν να αποφύγουν την λαϊκή ετυμηγορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε με την απόφασή του, ότι χρειάζεται η δημοκρατική νομιμοποίηση, η λαϊκή νομιμοποίηση.»

«Σήμερα ο κόσμος σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και του λέει "να είσαι στα πράγματα σε συνθήκες υψηλής ανεργίας και ύφεσης". Και δεν είναι πολύ αριστερό να γυρνάς τη πλάτη στο κόσμο» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις Σκουριές και την ένταση που επικράτησε στην πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού την Κυριακή, ο υπουργός ανέφερε ότι «η χτεσινή εξέλιξη στις Σκουριές δεν προσφέρει τίποτα, αντίθετα περιπλέκει τα πράγματα και αποπροσανατολίζει». «Δεν το καταλαβαίνω τι έγινε χτες, και προφανώς αφορά όλες τις πλευρές, διότι εμείς τις προηγούμενες μέρες κάναμε μία επιλογή στην κατεύθυνση της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και του περιβάλλοντος, ήταν προγραμματισμένη μια διαδήλωση, όπου κατεβαίνουν διάφοροι και με διαφορετικές προσεγγίσεις, και αυτή η ένταση δεν βοηθά σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους με την αντιπαράθεση κυβέρνησης και εταιρείας» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr