Επίσκεψη πρωθυπουργού στον Τύμβο Μαραθώνα

Τον Τύμβο του Μαραθώνος και τους αρχαιολογικούς χώρους επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κ. Καραμανλής. Στον Τύμβο του Μαραθώνος ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και την περίφραση 80 στρεμμάτων από 60 που ήταν στο παρελθόν. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το πρωτοελλαδικό νεκροταφείο (2.700 π.Χ.) το οποίο ανασκάφθηκε την δεκαετία του `50.
Στο χώρο γίνονται εργασίες για την τοποθέτηση στεγάστρου και την κατασκευή διαδρόμων για τους επισκέπτες, ώστε να μπορούν να θαυμάσουν τα ευρήματα με ειδική πρόβλεψη και για τα άτομα με αναπηρίες.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το μουσείο το οποίο είναι υπό ανασκευή και που αποτελεί κέντρο ενημέρωσης για ολόκληρη την ιστορία του Μαραθώνα. Στο μουσείο υπάρχουν ευρήματα και εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και τον 4ο μ.Χ. αιώνα καθώς και ειδικές αναφορές ακόμη και για το σπήλαιο του Πανός.
Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε δίπλα στο μουσείο τρεις μεσοελλαδικούς τύμβους (1.800 π.Χ.) όπου και εκεί γίνονται εργασίες για να τοποθετηθεί στέγαστρο. Το μουσείο και οι μεσοελλαδικοί τύμβοι θα είναι έτοιμα μέχρι τις 20 Ιουλίου, όπως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. Επίσης, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε και το χώρο όπου υπάρχει το τρόπαιο της νίκης του Μιλτιάδη στη μάχη κατά των Περσών.
Ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του τόνισε ότι ο Μαραθώνας θα είναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο διαχειρίζεται την πολιτιστική κληρονομιά αλλά επενδύει στον πολιτισμό.
Στόχος είναι, είπε ο κ. Καραμανλής, να αναδείξουμε τον πολιτισμό, υπογραμμίζοντας ότι για την κυβέρνησή του αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Πηγή: skai.gr