Κλειδώνουν για 20 Σεπτέμβρη οι εκλογές - Αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού (Upd 2)

Ζήτημα ωρών θεωρείται πλέον η προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Έχει κλειδώσει η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών για τις 20 Σεπτέμβρη, με πρόταση του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Μαξίμου. 

Αναμένεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 20:00.

Εντός της ημέρας αναμένεται να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Τηλεφωνικές συνομιλιές έχει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει και να εμπιστευθεί την διερευνητική εντολή, καταρχάς στο δεύτερο (ΝΔ) και τρίτο (ΧΑ) κόμμα.

Ήδη (19:50) έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη αλλά και την αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για την πρόθεσή του να διενεργηθούν οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου καθώς και τα διαδικαστικά.

Συνταγματολόγοι κάνουν λόγο πάντως για δυνατότητα παράκαμψης της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταψηφισθεί από τη Βουλή. 

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι μέχρι την Δευτέρα να ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Επίσημο θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι  υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα αναλάβει, όπως προβλέπεται, η κυρία Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου,Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Αύριο, Παρασκευή, νωρίς το απόγευμα, θα συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. 
Πηγή: skai.gr