Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη στη Βουλή - Φουντώνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές (upd 3)

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, αλλά και στενών συνεργατών του, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, καθοριστικής σημασίας, ως προς τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν και θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα.

Στο Μαξίμου μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός (17:45).

Σύμφωνα με φήμες που κυοφορούνται τις τελευταίες ώρες, ο κ. Τσίπρας προγραμματίζει να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντός της ημέρας.

Οι παραπάνω φήμες τροφοδοτούν το σενάριο που θέλει τον πρωθυπουργό να προκυρήσσει πρόωρες εκλογές, ίσως και εντός της ημέρας, με πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής τους την 13η ή την 20η του Σεπτέμβρη.  

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε σήμερα πάντως ο Νίκος Παππάς, προ της συνεδρίασης στο Μαξίμου.

Εντωμεταξύ φημολογία αναπτύσσεται και για την εξαγγελία διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό απόψε στις 20:00. 

Στο κλίμα των  πρόωρων  εκλογών συντείνει και η εντολή  που έδωσε, κατά πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, να υπογραφούν οι σε εκκρεμότητα αποφάσεις. 

Εσπευσμένη επιστροφή Βούτση στην Αθήνα λόγω πολιτικών εξελίξεων

Στην ίδια κατεύθυνση και η εσπευσμένη αναχώρηση του υπουργου Εσωτερικών Νίκου Βούτση από σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας, με τον υπουργό να δηλώνει ότι:

"Έχουμε ενδεχομένως πολιτικές εξελίξεις όπως ήταν και αναμενόμενο. Για αυτό κι εγώ πηγαίνω στην Αθήνα για να μπούμε σε μια πιο κανονική περίοδο αφ' ης στιγμής έκλεισε η περιβόητη συμφωνία».

Περαιτέρω ο κύριος Βούτσης ερωτώμενος για το πότε θα διεξαχθούν εκλογές, υπογράμμισε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ότι "Αυτό δεν είναι καθόλου ζητούμενο, δεν το έχετε καταλάβει;"




Πηγή: skai.gr