Κλείσιμο

Κωνσταντοπούλου: Δεν θα φιμώσετε όσους διαφωνούν - Γεωργιάδης: Έχει δίκιο η Ζωή

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η συνεδρίαση στη Βουλή.

Από τις 11 το πρωί οπότε και άρχισε επίσημα η συζήτηση των Επιτροπών, αποφασίστηκε στις 15:40 να τεθεί χρονικό απώτατο όριο στις 16:30 για την ολοκλήρωση των ομιλιών των βουλευτών. 

Λάβρος η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε εκ νέου για το διαδικαστικό ζήτημα αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Βουλευτές οι οποίοι έχουν προνομιακή αντίληψη για τα δικαιώματά τους στη Βουλή, διεκδικούν να μιλήσουν 3 και  4 φορές και να μην μιλήσουν άλλοι που δεν έχουν μιλήσει καθόλου αν και ήταν στη σειρά.

Δεν μπορεί κανείς εξ αυτών οι οποίοι σήμερα έρχονται να υπερασπιστούν ένα εκτρωματικό μνημόνιο και μια τερατώδη διαδικασία κατεπείγοντως να φιμώσουν αυτούς που αντιτίθενται σε αυτήν την διαδικασία.

Δεν μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κανένας βουλευτής ειδικά με το αντεπιχείρημα ότι προκαλεί προσκόμματα γιατί διαφωνεί.

Αυτό συνιστά και δική μου υποχρέωση και του προεδρείου της Βουλής», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας:

«Ο αριθμός των βουλευτών που ζήτησαν να μιλήσουν (83) καταδεικνύει το γιατί δεν έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος.»

Απρόσμενος σύμμαχος

Στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου στάθηκε για το ζήτημα του δικαιώματος τοποθέτησης απάντων των εγγεγραμμένων βουλευτών, ο Άδωνις Γεωργιάδης:
«Κύριε υπουργέ με καταφέρατε να πω κάτι που δεν περίμενα ότι θα πω ποτέ:
Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο», δήλωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε:

«Γιατί δεν μπορεί για 4η φορά σε έναν μήνα να λέτε ότι πρέπει μέσα σε ένα 24ωρο να ψηφισθεί η συμφωνία [...] κραδαίνοντας τη δαμόκλειο σπάθη του Eurogroup».

«Δεν θα κλείσουμε τη Βουλή επειδή το θέλει ο Τσακαλώτος», συνέχισε ο κύριος Γεωργιάδης και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι είχε ήδη καταλήξει με τους δανειστές σε συμφωνία όταν ισχυριζόταν ότι ακόμη διαπραγματεύεται: 

«Όταν εσείς υποτίθεται ότι κάνετε διαπραγμάτευση η Καθημερινή είχε δημοσιεύσει όλο το κείμενο της συμφωνίας. Αφού τα είχατε όλα έτοιμα ας τα φέρνατε για συζήτηση 2-3 μέρες πριν».

«Τώρα που ψηφίζεται αυτή την μνημονιάρα βάλατε και γραβάτα, είπε αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό» για να σχολιάσει σκωπτικά ότι:

«Τέτοια μνημονιάρα δεν πίστευα ότι θα φέρει η Αριστερα» διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ στα μεταρρυθμιστικά συμφωνεί απόλυτα,καθώς άλλωστε αποτελούν κομμάτι της πολιτικής της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr