Αναπ. ΥΠΕΞ: Πρέπει άμεσα να επιστρέψουν τα λεφτά στις τράπεζες, είναι θέμα πατριωτικό

Την ανάγκη άμεσης επιστροφής των χρημάτων στις τράπεζες, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, χαρακτηρίζοντας το πατριωτικό θέμα.

«Όλα αυτά τα χρήματα που έχουν φύγει πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη χώρα. Πρέπει να στηρίξουν αυτοί που έχουν, αυτούς που δεν έχουν» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Mega».

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως από τη ΝΔ, η οποία, όπως είπε, «απευθύνεται και σε έναν άλλο κόσμο που δεν απευθυνόμαστε εμείς», να καλέσει την αστική τάξη να κάνει τώρα το καθήκον της.

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το άνοιγμα της Βουλής και την ψηφοφορία επί της συμφωνίας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν έλαβε υπόψη της τις έκτακτες συνθήκες που διανύουμε και προσέθεσε: «Όταν έχουμε Eurogroup αύριο και κρίνονται πάρα πολλά πράγματα για τη χώρα, όταν έχουμε μια αντίδραση από την καγκελαρία, εκεί νομίζω ότι τους νόμους πρέπει μερικές φορές να τους ερμηνεύουμε σύμφωνα με την πραγματικότητα και όχι να προσαρμόζουμε την πραγματικότητα στους νόμους».

Για τη φράση της κ. Κωνσταντοπούλου ότι δεν θα παραδώσει τη σφραγίδα της Βουλής στον κ. Σόιμπλε, σημείωσε ότι «εγώ αυτό δεν το δέχομαι, ότι παραδίδεται η σφραγίδα της Βουλής στον κ. Σόιμπλε», και συμπλήρωσε ότι «η πρόεδρος της Βουλής θα μπορούσε να έχει μια συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοβουλίων των άλλων χωρών».

Αν συμπιέζονται τα εθνικά Κοινοβούλια από τις αποφάσεις που παίρνονται στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, αποσαφήνισε, αυτό το διεκδικείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι από τους βουλευτές, «γιατί αυτοί προσπαθούν να λύσουν το έκτακτο γεγονός». Μερικά πράγματα πρέπει να μάθουμε ότι πρέπει να τα διεκδικήσουμε εκεί που ξεκινά το πρόβλημα και εκεί που γίνεται η συζήτηση, υπογράμμισε.

Για την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, η κ. Αναγνωστοπούλου εκτίμησε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα πέσει κάτω από τους 120 βουλευτές. «Το απεύχομαι. Δεν ξέρω όμως, απόψε θα κριθεί», είπε.

Εστιάζοντας στη νέα συμφωνία, αφού τη χαρακτήρισε προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης, υποστήριξε ότι πλήττει περισσότερο τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που, όπως υπογράμμισε, εκεί είναι και το στοιχείο συνοχής της ελληνικής κοινωνίας. «Στους αγρότες είναι βαρύ, γιατί όταν ανεβάζει και το πετρέλαιο κίνησης, τον φόρο, την προκαταβολή φόρου, εκεί γίνονται δύσκολα τα πράγματα» ανέφερε και σημείωσε ότι «μένω στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού την προηγούμενη εβδομάδα, ότι θα ξεχωρίσουν οι αγρότες που έχουν ως κύριο επάγγελμα την αγροτική εργασία και εκεί θα δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα. Και πρέπει να γίνει αυτό».

Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με την κ. Αναγνωστοπούλου, «πρέπει να τρέξει οποιαδήποτε χρηματοδότηση, οποιοδήποτε ενωσιακό εργαλείο βρούμε, να στηρίξουμε τις ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο».

Ακόμη, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα, τόνισε ότι στρατηγικός της κυβέρνησης είναι η χώρα να μείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη. «Ξέρουμε ότι ο άλλος δρόμος, το να βγαίναμε από το ευρώ σήμαινε αυτόματη καταστροφή» προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr