Υψηλοί τόνοι και αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής

Φωνές, αντεγκλήσεις και ασυνεννοησία επικράτησε νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών στη Βουλή, ιδίως μετά την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, τους οποίους κατηγόρησε για στοχοποίησή της.

Ακολούθησε η απάντηση Τσακαλώτου περί ανουσιότητας  και η εκτίμησή του ότι πρόκειται για κόλπο της κυρίας Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Ροκανίζετε το χρόνο για να πάμε σε δάνειο-γέφυρα».

Έξαλλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – προσκείμενοι στην Αριστερή Πλατφόρμα, κ.κ. Σταθάς και Σκουμάς, θέλησαν να υπερασπισθούν την πρόεδρο της Βουλής ενώ ο κύριος Πετράκος ζήτησε να τηρείται αυστηρά η προβλεπόμενη διαδικασία και όλοι οι εγγεγραμμένοι βουλευτές (85 στο σύνολο) να μιλήσουν απαρέγκλιτα για 4 λεπτά, όπως προβλέπει ο Κανονισμός.

Οργισμένη ήταν νωρίτερα η αντίδραση και της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία αφού ζήτησε «να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 16:00, ώστε μετά να πάμε σε Ολομέλεια και να προχωρήσει η ψηφοφορία. Δεν είναι δυνατόν να καθυστερούμε τη διαδικασία επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν», αντέδρασε στις φωνές που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με έντονο ύφος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σταματήστε τα καραγκιοζιλίκια! Να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία έτσι όπως έχει προβλεφθεί»

Περαιτέρω, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις των 100 δόσεων που φέρνει το νέο πακέτο μέτρων.

«Τινάζεται η ρύθμιση των 100 δόσεων στον αέρα για το Nammos και τον Μπόμπολα», τόνισε.

Χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα της ρύθμισης, η οποία «ανακούφισε πολλούς οφειλέτες» και κάλεσε την κυβέρνηση να κοιτάξει «στα μάτια 1 εκατομμύριο ανθρώπους» και να πουν ότι «τα τινάζουν όλα στον αέρα».

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα και από τη Ραχήλ Μακρή, την οποία κατηγόρησε για "εθελοδουλία" και "ένταξη στο σύστημα διαπλοκής της χώρας". 

«Διαβάσαμε το μνημόνιο παρόλο που κάνατε το παν για να μην το διαβάσουμε», υπογράμμισε η κυρία Μακρή, η οποία χαρακτήρισε εκ νέου "αποικιοκρατική" τη συμφωνία με τους δανειστές.

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το κλείσμο των τραπεζών "κατ'εντολή του Κεντρικού τραπεζίτη για να τον προστατέψετε", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Θα πατάξετε την  διαπλοκή; Ποιοι; - συνέχισε η κυρία Μακρή -  Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με αδιαφανείς συμφωνίες για τα εξοπλιστικά [...] με το να πιάνετε στασίδια στα κανάλια [...]», αναφερόμενη και στο θέμα των αδειοδοτήσεων.

«Επιλέγω να συμμαχήσω με τον λαό που είπε όχι», τόνισε, προαναγγέλοντας ουσιαστικά ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία και κατέληξε χαρακτηρίζοντας την  κυβέρνηση... άλογο που το καβαλάνε οι δανειστες:

«Σε μία συμφωνία ο ένας κάνει το άλογο και ο άλλος τον καβαλάρη. Και εσείς καβαλάρης δεν είστε.»

Πηγή: skai.gr