Κλείσιμο

Η Κωνσταντοπούλου καρφώνει Τσίπρα στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Με αιχμές από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον πρωθυπουργό άρχισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη συμφωνία.

Ανέφερε ότι την είχε διαβεβαιώσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα χρειαζόταν να συνεδριάσει πριν τις 16 Αυγούστου.

Καρφιά και για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε χθες για να ενημερωθούν εγκαίρως οι βουλευτές, αλλά μετά τα μεσάνυχτα.

Πρόσθεσε ότι η διανομή του εγγράφου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στους βουλευτές και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα καταργηθεί η Βουλή και η κοινοβουλευτική διαδικασία κάθε φορά που το επιθυμεί η τρόικα ή κάποιος άλλος». 

Εξάλλου, έντονη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυρία Κωνσταντοπούλου και τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος της επισήμανε ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της πότε θα μεταδίδεται και πότε όχι από το κανάλι της Βουλής η διάσκεψη.

«Οι αυτοκράτορες τελείωσαν» της είπε και κατέληξε: «Βάλτε το θέμα σε ψηφοφορία τώρα...»

Για τυπολατρία κατηγόρησε την κυρία Κωνσταντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και διερωτήθηκε, γιατί να μην έχουν περισσότερο χρόνο οι επιτροπές να συνεδριάσουν, αρχίζοντας τη συνεδρίαση από σήμερα.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε μάλιστα, όταν η πρόεδρος της Βουλής, τον ρώτησε πολλές φορές αν έχει διαβάσει το νομοσχέδιο για να της απαντήσει «είναι απαξιωτική η ερώτηση σας», επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές «είμαι αρκετά επιμελής».

«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. Έχετε πάρει, της είπε, την αντιπροσωπεία του Σόιμπλε στη χώρα μας, συμπράττετε εκούσια η ακούσια με τις ομάδες συντήρησης της Ευρώπης.

Ο κύριος Φίλης επιτέθηκε ανοιχτά στην κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέροντας πως εάν η Πρόεδρος της Βουλής έχει ζητήματα εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση καλό θα ήταν να παραιτηθεί. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «δύο φράσεις θα ήθελα να σημειώσω. Η κυρία πρόεδρος μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης και αδυναμία συνεννόησης. Εάν έτσι αισθάνεται καλό θα είναι να επανεξετάσει τον θεσμικό της ρόλο, αν το εννοεί είναι θρυαλλίδα θεσμικών παρεμβάσεων».

Ο κύριος Φίλης επέρριψε επίσης ευθύνες στην κυρία Κωνσταντοπούλου για τη μη αξιοποίηση της σημερινής ημέρας όπως είχε ζητήσει επισήμως με επιστολή του ο πρωθυπουργός. Μίλησε επίσης για προεδροκεντρική λειτουργία της Βουλής. 

Ο κύριος Καραθανασόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής πως η σημερινή διαδικασία είναι ένα ακόμη προσωπικό σόου και υπογράμμισε πως αποτελεί η ίδια λόγω θέσης και ρόλου ένα βολικό άλλοθι για την κυβέρνηση.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν συναινεί στο άνοιγμα της Βουλής με κατ’ επείγοντα τρόπο. Υπογράμμισε κλείνοντας πως το ΚΚΕ δεν θέλει να γίνει αποδεκτό στη λαϊκή συνείδηση.
Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, στην οποία προεδρεύει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που θα αποφασίσει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής για να συζητηθεί η συμφωνία την κυβέρνησης με τους εταίρους, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: skai.gr