Γεροβασίλη: Σκέψη για εκλογές δεν υπάρχει

Ξεκάθαρες αποστάσεις από το σενάριο των πρόωρων εκλογών παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Σκέψη για εκλογές δεν υπάρχει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η εκλογολογία που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες» ούτε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ούτε είναι ωφέλιμη.

Η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι η κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι «η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς», αλλά και η επιδίωξη για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, με βάση τη σχετική δέσμευση των εταίρων στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει το πλέγμα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών που θα απαιτηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα», με στόχο την σταθεροποίηση της οικονομίας, την αποκατάσταση του αισθήματος ηρεμίας στην κοινωνία και την προώθηση «αλλαγών στο πολιτικό σύστημα» και την λειτουργία τους κράτους.

Το τελευταίο σχόλιο ενδεχομένως αντανακλά την δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Εν τω μεταξύ, εντός της Δευτέρας κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών και εξορθολογίζει τις αποδοχές των υπουργών, των Διοικητών Οργανισμών και των προέδρων των ανεξάρτητων Αρχών.
Πηγή: skai.gr