Επίσκεψη Βουλγαράκη στις ΗΠΑ

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γεώργιος Βουλγαράκης, θα συναντηθεί με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, την Τρίτη το απόγευμα και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, στο Μανχάταν.
Ο κ. Βουλγαράκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ από τις 2 μέχρι τις 8 Μαΐου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Φώτιο Νασιάκο, το διοικητή της ΕΥΠ Παύλο Αποστολίδη και τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αστυνομικό διευθυντή Ελευθέριο Οικονόμου.
Ο κ. υπουργός και τα μέλη της αποστολής του αναμένεται να φθάσουν απόψε στη Νέα Υόρκη. Από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή θα βρίσκονται στην Ουάσιγκτον για σειρά σημαντικών επαφών με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, με στελέχη του Κογκρέσου και Αμερικανούς δημοσιογράφους.
Κύρια θέματα συζήτησης θα είναι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις. Ο κ. Βουλγαράκης θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή το απόγευμα και το βράδυ θα μιλήσει σε ομογενειακή συγκέντρωση, που θα διοργανώσει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια.
Πηγή: skai.gr