Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας δύο βουλευτών

Την άρση ασυλίας δύο βουλευτών αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συνεδρίασή της για τέσσερις αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών.

Ειδικότερα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα (85 υπέρ, 21 κατά, 5 παρών), σχετικά με υπόθεση όταν ήταν νομάρχης Θεσπρωτίας (αφορά σύμβαση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχιο και διένεξη με ιδιοκτήτη διπλανού οικοπέδου), καθώς και η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη (83 υπέρ, 21 κατά, επτά παρών), σχετικά με επεισόδιο έξω από την Ευελπίδων σε βάρος εικονολήπτη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία για τον ίδιο και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς, όπως είπε, η συχνή κλήση τους για διάφορες υποθέσεις δείχνει ότι αυτή έχει καταλυθεί στην πράξη. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να ζητείται η άρση της ασυλίας του για το συγκεκριμένο περιστατικό, όταν ο εικονολήπτης είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει θέμα» και πως «καταλαβαίνει τι είχε περάσει ο άνθρωπος», και με το αίτημα να έχει γίνει από άλλο πολίτη, που ενδεχομένως, όπως είπε, και να μην υπάρχει.

Εξάλλου, η Ολομέλεια ψήφισε κατά πλειοψηφία (12 υπέρ, 96 κατά, 3 παρών) κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη (αφορούσε μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Αρτέμης Σώρρας) και Βασίλη Γιόγιακα (27 υπέρ, 77 κατά, 7 παρών) για δεύτερη υπόθεση (πάλι όταν ήταν νομάρχης).

Πηγή: skai.gr