Μήνυμα ρήξης Λαφαζάνη προς Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη

Νέα προειδοποίηση προς το Μέγαρο Μαξίμου πως τόσο ο ίδιος όσο και η Αριστερή Πλατφόρμα θα καταψηφίσουν το «νέο Μνημόνιο» όταν θα έρθει στη Βουλή και θα διαχωρίσουν τη θέση τους από τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε γραμμή ρήξης με το στρατόπεδο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως στις δυο ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα διαμορφώθηκε μια «ευρύτερη μνημονιακή συναίνεση» μεταξύ ενός μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

Υπογράμμισε δε πως αν αυτό επαναληφθεί στην ψηφοφορία για τη συμφωνία με τους εταίρους η Πλατφόρμα δεν μπορεί μεν να αποτρέψει την υπερψήφιση του «Μνημονίου», αλλά «μπορούμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από αυτές τις μνημονιακές συναινέσεις».

Χαράζοντας τη γραμμή του μακριά από τον πρωθυπουργό, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως στηρίζει μεν την κυβέρνηση για να υλοποιήσει το προεκλογικό πρόγραμμά της, όμως δεν πρόκειται να στηρίξει «μνημονιακές ρυθμίσεις».

«Αυτή είναι μια κυβέρνηση που εξελέγη με αντιμνημονιακό πρόγραμμα για να καταργήσει τα μνημόνια, όχι για να φέρει νέο Μνημόνιο», προσέθεσε με νόημα.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση Λαφαζάνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έκανε λόγο για ακατανόητη ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr