Με στόχο συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου συνεχίζονται οι επαφές με τους δανειστές

Με στόχο την επίτευξη συνολικής συμφωνίας ως τις 18 Αυγούστου κυβέρνηση και τετραμερής συνεχίζουν και σήμερα Τετάρτη τις επαφές, τόσο σε επίπεδο επικεφαλής όσο και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Στις 11:30 το πρωί, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας θα έχουν νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει από χθες ότι «καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει θέσει για την ώρα θέμα νέου δανείου-γέφυρας» για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της 20ης Αυγούστου, κάτι που σημαίνει πως όλοι προσανατολίζομαι σε συμφωνία πριν από αυτό το χρονικό σημείο.

Ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα τα μέτωπα με τους δανειστές θα κλείσουν ως το τέλος της εβδομάδας, δηλώνοντας ωστόσο ότι το μακροοικονομικό σκέλος δεν έχει κλείσει ακόμη, καθώς υπάρχουν διάφορες ανάμεσα σε Ευρωπαίους και ΔΝΤ αναφορικά με τις προβλέψεις για ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

«Χωρίς να συμφωνηθεί το μέγεθος της ύφεσης δεν μπορούν να καθοριστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και επομένως τα μέτρα», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, θα υπάρξουν και δυο συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στις 15:30 το απόγευμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και στις 17:30 για θέματα Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, κατά τις επαφές θα τεθεί επί τάπητος το σχέδιο των δανειστών για ενσωμάτωση των προνοιακών επιδομάτων σε ένα ενιαίο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Πηγή: skai.gr