Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους δανειστές

Κρίσιμο 48ωρο αρχίζει σήμερα Τρίτη για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Νέες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών θα σήμερα και αύριο οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, καθώς κορυφώνονται οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για δρομολόγηση της οριστικής συμφωνίας έως τις 18 Αυγούστου.

Εισερχόμενος στη συνάντηση που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο κ. Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει την πτώση του Χρηματιστηρίου. Δεν έκανε δηλώσεις ο κ. Τσακαλώτος.

Επί τάπητος θα βρεθούν σήμερα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το συνδεδεμένο θέμα-αγκάθι των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Το νέο πρόγραμμα στήριξης θα περιλαμβάνει ένα νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων που θα πρέπει να αποφέρει έσοδα 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης μέσα στο 2015. Το ζήτημα των τραπεζών περιπλέκεται από το μέγεθος των «κόκκινων» δανείων, τα οποία αυξάνονται και συνιστούν κίνδυνο για τη σταθερότητα των ιδρυμάτων.

Στόχος της αυριανής συνάντησης θα είναι η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαπραγματεύσεων και η ανακεφαλαίωση των συζητήσεων.

«Από αύριο αρχίζει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Οι επαφές θα ξεκινήσουν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, όταν θα τεθούν επί τάπητος τα εργασιακά σε συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων.

Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στους χώρους διαμονής των δανειστών.
Πηγή: skai.gr