Αγώνα δρόμου για να αποφύγει νέα δέσμη προαπαιτούμενων δίνει η Αθήνα

Αγώνα δρόμου δίνει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να έρθουν στη Βουλή στις 18 Αυγούστου τα κείμενα της συμφωνίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», το Σαββατοκύριακο υπήρξαν δυο συσκέψεις του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, προκείμενου να τηρηθεί με ευλάβεια το χρονοδιάγραμμα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το σενάριο μιας νέας ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να αποφύγει την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων μέτρων. Αν όμως δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, όπως η πληρωμή των 3,2 δισεκ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, θα απαιτήσει νέο δάνειο-γέφυρα από τους εταίρους.

Στόχος της Αθήνας είναι να καταθέσει στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση μαζί με τα συνοδευτικά και πρόσθετα μέτρα, κάτι που θα περιορίσει και τις περαιτέρω διαρροές για τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις την πιο σκληρή στάση κρατά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, φαίνεται να περιορίζεται σε έναν διακριτικό ρόλο παρατηρητή και δεν πιέζει καταστάσεις, καθώς στην πρώτη φάση του νέου προγράμματος δεν θα έχει συμμετοχή το Ταμείο.
Πηγή: skai.gr