Κλείσιμο

Αριστερή Πλατφόρμα: Κλιμακούμενος πόλεμος από άλλες σκοτεινές εποχές

Για κλιμακούμενο πόλεμο που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές κάνει λόγο η Αριστερή Πλατφόρμα σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Βήματος με τίτλο ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «Ήθελε το Grexit του Σόιμπλε».

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης η «φτηνή προβοκατόρικη παραπληροφόρηση» δείχνει «κυρίως τον πανικό και τα αδιέξοδα των εμπνευστών της».

Η δήλωση:

«Ο προβοκατόρικος πρωτοσέλιδος τίτλος του Κυριακάτικου Βήματος, ο οποίος αποδίδεται σε ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, είναι ενταγμένος στον κλιμακούμενο πόλεμο, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην επιβολή ενός νέου, τρίτου μνημονίου λιτότητας και κοινωνικής λεηλασίας στη χώρα, το οποίο κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στον τόπο. Αυτή, όμως, η φτηνή προβοκατόρικη παραπληροφόρηση δεν δείχνει μόνο παντελή έλλειψη επιχειρημάτων αλλά κυρίως τον πανικό και τα αδιέξοδα των εμπνευστών της».

Τη συγκρότηση ενός σχεδίου που "δεν θα μετατρέπει το μνημόνιο σε πολιτική μας" και ταυτόχρονα θα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την οργάνωση του βασικού συμμάχου κυβέρνησης και κόμματος, "του ίδιου του λαού", υπογραμμίζει στο μεταξύ σε συνέντευξή του στην Αυγή ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Tάσος Κορωνάκης

Την απεμπλοκή από τα μνημόνια ζητεί στο μεταξύ από την κυβέρνηση ο τέως υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, που "πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κουραστεί να καταθέτουμε συνεχώς στα συλλογικά όργανά του". 

Πηγή: skai.gr