Κλείσιμο

Σύγκρουση Αριστερής Πλατφόρμας με προεδρική φρουρά για τη Ζωή

Σύγκρουση ξεσπά μεταξύ της Αριστερής Πλατφόρμας και του στρατοπέδου του πρωθυπουργού γύρω από το πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με αφορμή το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σε δήλωση στήριξης της κ. Κωνσταντοπούλου προέβη σήμερα Παρασκευή ο Θανάσης Πετράκος της Αριστερής Πλατφόρμας, αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νίκο Παππά για τη μη συγκρότηση του νέου προεδρείου του ΕΣΡ, όπου ενεπλάκη και το όνομα της μητέρας της.

Ο κ. Πετράκος τονίζει ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν φέρει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση, και αντίθετα κατονομάζει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη ως υπεύθυνο, λέγοντας πως το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ του είχε αναθέσει πριν 3,5 μήνες να «συνεννοηθεί με τα άλλα κόμματα ώστε να έρθει μια ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία να συμφωνούν τα 4/5 της Βουλής όπως προβλέπει ο νόμος».

Το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας καταγγέλλει «τα συστημικά κόμματα» και το «μιντιακό σύστημα» ότι επιτίθενται «στους συντρόφους και τις συντρόφισσες Βαλαβάνη, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη, Κορωνάκη και πολλούς άλλους». Σημείωσε δε πως είναι ακόμη πιο λυπηρό «οι ανυπόστατες κατηγορίες να έχουν αφετηρία τη διαφωνία των συντρόφων και συντροφισσών αυτών με την περίφημη συμφωνία της 12ης Ιουλίου».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος έβαλε ευθέως κατά της κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι η πρωτοβουλία για να συζητηθεί το θέμα του διορισμού νέου ΕΣΡ ανήκει στην Πρόεδρο της Βουλής η οποία πρέπει να εισάγει το ζήτημα στην Διάσκεψη των Προέδρων.

«Αναμένουμε», προσθέτει με νόημα, εκφράζοντας μάλιστα τη λύπη του το ότι «με την δήλωσή του ο σύντροφος Θ. Πετράκος επιχειρεί να παρακάμψει με μισές αλήθειες την εκκρεμότητα».
Πηγή: skai.gr