Λαφαζάνης: Ζούμε «δικτατορία του ευρώ», ποιος είπε ότι είναι καταστροφή το Grexit;

Σε κλίμα διάσπασης και σύγκρουσης εκτυλίσσεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να περνά στην αντεπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο των βολών που εξαπέλυσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σήμερα στην Ελλάδα «δεν υπάρχει δημοκρατία», αλλά «η δικτατορία του ευρώ» και ένας «ιδιόμορφος ολοκληρωτισμός», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, κατηγορώντας παράλληλα το στρατόπεδο του πρωθυπουργού πως λέει ψέματα ισχυριζόμενο ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Ποιος είπε ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;» αναρωτήθηκε. «Μην ακούτε τα κανάλια. Ποιος είπε ότι δεν θα έχουμε φάρμακα; Τι σημαίνει δεν έχουμε συναλλαγματικά αποθεματικά; Ήδη έχουμε 35 δισ. ευρώ σε χαρτονόμισμα αν μεταβούμε σε άλλο νόμισμα πέραν αυτών που υπάρχουν σε θυρίδες», είπε.

«Η μεγαλύτερη κοροϊδία είναι να λέμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Να μου πουν ότι δεν είναι καλή αλλά όχι ότι δεν υπάρχει. Εκατό φορές την έχουμε πει», είπε, σχολιάζοντας δε πως με την στρατηγική του κ. Τσίπρα «πάμε ως πρόβατα στη σφαγή».

Ο κ. Λαφαζάνης διερωτήθηκε με νόημα πώς είναι δυνατό «να μπαίνει ο πρωθυπουργός σε διαπραγματεύσεις χωρίς εναλλακτικές λύσεις», τη στιγμή που οι δανειστές που ήλθαν στην Αθήνα «ζητούν ‘τη μάνα και τον πατέρα τους’», και κάλεσε την πλευρά του κ. Τσίπρα να πάρει πίσω τη δήλωση του Νίκου Φίλη πως το Σχέδιο Β συνιστά πραξικόπημα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, σε ανεπίσημη παρέμβασή του, επέκρινε την πρόταση του κ. Τσίπρα για εσωκομματικό δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή, λέγοντας: «Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια, κάναμε και πήραμε 62%».
Πηγή: skai.gr