Δεν είναι δυνατό να μετατρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σαρκοβόρο τέρας που τρώει τα παιδιά του

Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετη στην ψήφιση ενός νέου προγράμματος στήριξης και επικρίνοντας παράλληλα την απόφαση του πρωθυπουργού να συγκρουστεί με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο; Όχι. Έχει την εξουσιοδότηση; Όχι. Έχει τη λαϊκή εντολή; Όχι. Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει άλλο πρόγραμμα; Όχι», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Επισήμανε πως θα ήταν «εγκληματικό» να «κηλιδωθεί» η τιμή της αριστεράς με την ψήφιση ενός μνημονίου, και χαρακτήρισε «κοινωνιοκτόνα» τα μέτρα που έχει δεχτεί η Αθήνα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως δεν είναι δυνατό να επικρίνονται οι διαφωνούντες και ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται «σε σαρκοβόρο τέρας που τρώει τα παιδιά του».

Τόνισε δε με νόημα πως «δεν είναι αλήθεια» πως η Αθήνα έχει εξαντλήσει όλα τα όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα της, παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού πως εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης. «Είπαμε η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο, και δεν μπορεί να εννοούσαμε ότι θα υποχωρήσουμε κάτω από πανικό», προσέθεσε.

Απαντώντας δε τόσο στην κριτική περί «σουρεαλιστικής στάσης» που άσκησε σε βάρος της ο κ. Τσίπρας για, σχολίασε με νόημα πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και αυτό δεν είναι σουρεαλισμός.

Υπερασπίστηκε μάλιστα την αμφιλεγόμενη κριτική που έχει ασκήσει στη μέθοδο ψήφισης των προαπαιτούμενων, αντιτείνοντας ότι το κόμμα είπε πως θα είναι η κάθε λέξη του Συντάγματος , και δεν μπορεί να εννοούσε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα «είναι γελοίος και γραφικός».
Πηγή: skai.gr