Κλείσιμο

Γεννηματά στον ΣΚΑΪ: Δεν πιστεύω πως έχει κάνει στροφή στον ρεαλισμό ο Τσίπρας

«Δεν πιστεύω ότι έχει κάνει στροφή στον ρεαλισμό ο κύριος Τσίπρας», δήλωσε στα Νέα του ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος του πρωθυπουργού στο Σχέδιο Β του Γιάνη Βαρουφάκη, ούτε έχει διευκρινιστεί αν η παραμονή στο ευρώ ήταν «η πρώτη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν «έχουμε τελειώσει με τη δραχμή», ενώ ταυτόχρονα δεν αναλαμβάνει την «πατρότητα μιας συμφωνίας που φέρει την υπογραφή του», την οποία αντίθετα αποδίδει σε «εκβιασμό» των εταίρων.

«Ενώ λέει πως έχει τελειώσει με το εθνικό νόμισμα, εξακολουθεί να μιλά με δυο γλώσσες και εξακολουθεί να πατά σε δυο βάρκες», επισήμανε, ενώ παράλληλε διερωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο «για τα [εναλλακτικά] λιμάνια που δεν βρήκε».

Η κ. Γεννηματά τόνισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός οφείλει να έλθει στη Βουλή και να διαψεύσει κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε πρόθεση να εφαρμόσει τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη, διαγράφοντας παράλληλα τον πρώην υπουργό Οικονομικών από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στρέφοντας εκ νέου το φως στον κ. Τσίπρα, σημείωσε πως το κυρίαρχο ζήτημα στην υπόθεση του Σχεδίου Β δεν είναι «τι έκανε ή δεν έκανε ο κ. Βαρουφάκης, αλλά τι έκανε ή δεν έκανε ο πρωθυπουργός». Πρέπει να έρθει στη Βουλή και «να απαντήσει στο λαό γιατί αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική για την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Όχι εκλογές πριν την ασφάλεια

Η κ. Γεννηματά για μια ακόμα φορά τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές προτού εξασφαλιστεί «πως η χώρα έχει φτάσει σε ασφαλές και σταθερό έδαφος», και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που στηρίζουν τη συμφωνία έναν οδικό χάρτη πολιτικής σταθερότητας.

Διευκρίνισε όμως πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση, και πιστεύει στη σκληρή διαπραγμάτευση υφεσιακών μέτρων, ειδικά μέτρων που πλήττουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Τέλος, όσον αφορά τα εσωκομματικά, η κ. Γεννηματά στάθηκε στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ με νέα και νεαρά πρόσωπα, αρνούμενη να απαντήσει αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου.
Πηγή: skai.gr