Ποτάμι: Κύριε Τσίπρα δεν δώσατε καμία απάντηση

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", το Ποτάμι επισημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στο plan b Βαρουφάκη για επιστροφή στη δραχμή, μολονότι είναι το κορυφαίο θέμα επικαιρότητας των τελευταίων ημερών:

"Στις δύο ώρες συνέντευξης του κ.Τσίπρα στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μια ερώτηση και δεν ειπώθηκε ούτε μισή λέξη για τα σχέδια Βαρουφάκη για τα IOUs και την επιστροφή στη δραχμή. Μπορεί να είναι το θέμα που συζητά όλη η Ελλάδα και μαζί μας όλος ο κόσμος, όμως το κόμμα και οι δημοσιογράφοι του, έχουν άλλες έγνοιες", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Περαιτέρω το Ποτάμι εγκαλεί τον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα αγωνιώδη ερωτήματα για το μέλλον και την τύχη της χώρας που ταλανίζουν τους πολίτες:

"Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη στην κοινωνία; Τι θα γίνει με τους νέους φόρους; Πώς θα πληρωθούν οι δάσκαλοι για τα σχολεία; Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία; Πώς θα αποτρέψουμε την εκτίναξη της ανεργίας σε νέα ύψη; Πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η απόφαση του να κλείσει τις τράπεζες; Πώς θα επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Αλλά είπαμε όλα αυτά απασχολούν τον κόσμο και ποτέ τα κόμματα (εξουσίας)", σημειώνεται.

Και καταλήγει η ανακοίνωση με ένα χαρακτηριστικό υστερόγραφο:
"ΥΓ: Δεν είναι της ώρας να θυμίσουμε και να συζητήσουμε «ποιος έλεγε τι» όλα αυτά τα χρόνια αλλά καλό θα ήταν ο κ.Τσίπρας να μην προκαλεί. Και ο ισχυρισμός του «δεν είπαμε ότι θα σκίζαμε τα μνημόνια» μόνο πρόκληση στην μνήμη των Ελλήνων μπορεί να θεωρηθεί. Όλοι οι υπουργοί του με αυτό το σύνθημα έκαναν καριέρα και ο ίδιος με αυτή την υπόσχεση έγινε Πρωθυπουργός."



Πηγή: skai.gr