Μεϊμαράκης: Θα απαιτήσουμε εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για τα σχέδια Βαρουφάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως ο Πρωθυπουργός θα «συρθεί στη βουλή για να δώσει τις απαντήσεις που απαιτούνται για τα σχέδια Βαρουφάκη» και υπογράμμισε πως «συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά πως ο κύριος Τσίπρας αν γνώριζε πρέπει να δώσει εξηγήσεις και πως αν δεν γνώριζε, τότε είναι επικίνδυνος».

Επίσης ο κύριος Μεϊμαράκης τάχθηκε εκ νέου κατά των πρόωρων εκλογών. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο κύριος Μεϊμαράκης επισήμανε πως ο κύριος Τσίπρας είναι συμπαθής και στον ίδιο όσο και στο κόμμα . «Στεναχωρήθηκα ειλικρινά με τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων απέναντι στον έλληνα πρωθυπουργό. Δεν έχουμε αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό, είναι και σε εμάς συμπαθής» δήλωσε σχετικά

Ο κύριος Μεϊμαράκης ωτόνισε αναφορικά με τα εκλογικά σενάρια πως: « η παρούσα κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη και δεν έχει και η ίδια λόγο να πάει σε εκλογές. Πιστεύω μάλιστα πως και ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας δεν θέλει εκλογές και φοβάται πως θα συρθεί σε μία τέτοια διαδικασία για να ξεκαθαρίσει την εσωτερική αντιπολίτευση. Τα εσωκομματικά ζητήματα όμως δεν είναι εθνικά. Θα πρέπει να βρουν εσωτερική λύση και να μην αποσταθεροποιήσουν εκ νέου την ελληνική οικονομία».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία θα συμμετείχε σε ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης ο κύριος Μεϊμαράκης ανέφερε: «δεν μας έχει ζητηθεί να συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αλλά εάν γίνει είμαστε θετικά διακείμενοι καθώς οι αποφάσεις αυτές έχουν βαρύτητα και εφαρμογή και για τα επόμενα χρόνια. Για εμάς η σταθερότητα στη χώρα και η πρόοδος είναι εθνικό καθήκον».

Αναφορικά με τα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ ο κύριος Μεϊμαράκης τόνισε πως είναι ανοιχτός σε συζητήσεις και με πρώην στελέχη του χώρου ακόμη και τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο εφ’όσον το θελήσει. Τόνισε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών. Υπογράμμισε επίσης πως είναι ανάγκη το κόμμα να βρει τη λογική, να κάνει την επανάσταση του αυτονόητου και να ακολουθήσει το μεσαίο δρόμο.
Πηγή: skai.gr